Salam de biscuiți

 

Salam de biscuiți

salam de biscuiti

 Salamul de biscuiți este un dulce pentru orice ocazie. Fie că aveți musafiri sau pur și simplu vreți să preparați ceva bun pentru familie, salamul de biscuiți este cea mai la îndemână rețetă, nu necesită ingrediente sofisticate, și nici complexitatea nu este ridicată. Salamul de biscuiți ne aduce aminte de copilărie. Să încercăm să readucem magia copilăriei în bucătăria noastră!

 

Ingrediente necesare pentru a pregati salamul de biscuiți

 Pentru a prepara deliciosul salam de biscuiți, avem nevoie de 300 de grame de biscuiți simpli, se poate să cumpărați și biscuiți la kilogram, o cană de zahăr, aproximativ un pachețel de 100 de grame de unt, un plic de 50 de grame de cacao, 100 de grame de nucă, stafide, o cană de lapte, o esență de rom, și rahat după gust, cât de mult doriți.

 

Cum preparam salamul de biscuiți

 Salamul de biscuiți se prepară extrem de rapid și de simplu. În primă etapă, trebuie să zdrobiți foarte bine biscuiții, până ce obțineți bucățele mici, îi puteți fărâmița în mână sau vă puteți folosi de un ciocan de șnițele. Între timp, puneți stafidele la înmuiat în rom și încingeți o cratiță în care prăjiți bine nucile. Nucile prăjite vor da o aromă deosebită salamului de biscuiți. De asemenea, după ce ați terminat de prăjit nucile, puneți la încălzit într-o crăticioară mică jumătate din cantitatea de lapte și zahărul, până ce acesta din urmă se topește și se obține un sirop legat. După un minut după ce siropul începe să facă spumă, adăugați cele 100 de grame de unt până se topește și restul de lapte, plus cele 50 de grame de cacao.

 La final, puteți adăuga și puțină esență de rom. Lăsați să clocotească puțin, apoi luați de pe foc. Într-un castron mai mare, așezați biscuiții, peste care turnați acest amestec, până ce aceștia se înmoaie. Aveți grijă să nu se înmoaie de tot biscuiții, este posibil să nu fie nevoie chiar de tot siropul astfel preparat. Amestecați biscuiții aromați și înmuiați bine cu nuca prăjită, cu stafidele umflate și aromate și cu rahat tăiat cubulețe. Pe o folie de plastic sau de aluminiu, turnați jumătate din această compoziție și strângeți ca pe un rulou mai mare. Trebuie să strângeți bine la ambele capete pentru a scoate aerul din salamul cu biscuiți. Legați apoi strâns la ambele capete salamul și băgați-l la frigider peste noapte, sau câteva ore. Salamul de biscuiți se scoate din folie, se taie felii și se servește cu plăcere alături de un pahar mare de lapte.

Pofta buna!