Tort cu fructe

 

Tort cu fructe

tort cu fructe

 Ce poate fi mai spectaculos decât un tort tutti frutti pentru a vă impresiona invitații? Fie că aveți o aniversare în familie, sau serbați o ocazie mai specială și vreți să serviți invitații cu ceva dulce, ușor și răcoritor, varianta unui tort cu fructe este excelentă. Și nu este nici greu de făcut.

 

Ingrediente pentru tortul de fructe

 Tortul cu fructe nu necesită foarte multe ingrediente, și, așa cum am aflat încă din titlul de prezentare, fructele sunt ingredientul cheie. Pentru prepararea blatului, aveți nevoie de șase ouă, șase linguri de zahăr, șase linguri de făină, o esență de portocală și coajă de portocală rasă, plus o jumătate de linguriță de amidon. Decorul îl puteți face din ce fructe doriți – banane, portocale, kiwi, puteți apela și la căpșune, fructe de pădure, mandarine, ananas, piersici, toate combinațiile sunt absolut delicioase. Crema în schimb necesită mai multă atenție. Aceasta se prepară dintr-un pahar de zahăr, trei ouă, jumătate de litru de frișcă lichidă, puțin zahăr vanilat, gelatină, și câteva fructe din compot. Iar frișca de decor o puteți prepara dvs. în casă din smântână grasă sau lichidă, o lingură de zahăr și o esență de portocală.

 

Cum preparam tortul de fructe

 În pirmul rând trebuie să preparați blatul , deoarece acesta necesită mai mult timp de preparare, inclusiv coacere. Așadar, bateți albușurile spumă cu puțină sare și amidon, frecați separat gălbenușurile cu zahărul și incorporați gălbenușurile în albușurile bătute spumă. Când compoziția este gata, cu o consistență cremoasă, se adaugă făina și esența de portocală, plus coaja de portocală rasă. Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu făină sau cu pesmet, se încinge cuptorul, se umple forma cu amestecul astfel obținut și se bagă la cuptor vreme de 45 de minute aproximativ, până trece testul scobitorii.

 Între timp, se prepară crema astfel – se bat ouăle bine și se amestecă cu zahărul și se pun apoi la fiert într-un vas, iar după ce au dat în clocot, se lasă să se răcorească, după care se adaugă gelatina înmuiată în jumătate de cană ce apă rece. Amestecați această cremă energic cu frișca lichidă sau deja preparată și bucățelele de fructe din compot.

 Frișca de casă se obține asfel- se toarnă smântâna în castron, alături de zahăr și se amestecă cu telul, manual, sau cu mizerul, până ce se obține o spumă foarte consistentă, cu care se ornează tortul.

 Următorii pași sunt aceia de a tăia blatul în trei părți egale, după ce acesta s-a răcit, și de a-l însiropa cu zeama de la compotul de fructe. De asemenea, mai puteți prepara în casă un sirop pentru blatul de tort, iar acesta poate fi obținut prin fierberea apei cu zahărul, iar după câteva minute se adaugă coaja rasă de portocală și se ia de pe foc. Adăugați romul la momentul folosirii. După ce însiropați blatul, turnați crema peste fiecare parte, acoperind cu partea următoare de blat, apoi adăugați crema, și tot așa până la cea de-a treia parte, peste care veți turna și aranja frișcă și bucățele de fructe după bunul dvs. plac.

 

Cum servim tortul de fructe

 Tortul astfel obținut se bagă la frigider și se servește după ce a fost tăiat în bucăți potrivite.

Pofta buna!