Prajitura cu mere

 

Prajitura cu mere

prajitura cu mere

 Din când în când, cu toții simțim nevoia de ceva dulce. Fie că suntem la dietă sau nu, o prăjitură este întotdeauna binevenită, bineînțeles nu în cantități mari. Ce ați spune de o delicioasă prăjitură cu mere? Merele nu conțin foarte multe calorii, sunt răcoritoare, iar prăjitura va ieși dulce-acrișoară și vă va bucura papilele gustative. Prăjitura cu mere este desertul ideal pentru cei mari si pentru cei mici, și este super simplu de făcut.

 

Ingrediente necesare prepararii prajiturii cu mere

 Pentru a pregatii o prajitura cu mere nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente. Practic, prajitura cu mere o puteți prepara cam cu ce aveți la îndemână, deoarece nu necesită ingrediente exotice sau sofisticate.

Așadar, ingredientul de bază îl reprezintă merele. Aveți grijă să alegeți mere din cele mai acrișoare și mai aromate, precum cele ionatan. Dacă merele sunt prea dulci, atunci și prăjitura va fi extrem de dulce. Așadar, merele ionatan ar fi cele mai potrivite pentru a prepara această prăjitură, dar mai puteți găsi și alternative. Aveți nevoie cam de patru mere mai mărișoare, sau cinci-șase mere micuțe pentru o prăjitură delicioasă. De asemenea, să nu uităm și celelalte ingrediente. Vă mai trebuie un pahar de făină albă de calitate superioară sau cea pe care o folosiți de obicei și face prăjiturile bune, aproximativ un pahar de zahăr, trei ouă proaspete de țară, un cubuleț de unt, un pliculeț de praf de copt și o mână de pesmet.

 

Cum preparam prajitura cu mere

 Așa cum vă spuneam, prajitura cu mere nu necesită un timp mare alocat preparării, și complexitatea este extrem de redusă. Primul pas este să adunăm toate ingredientele la un loc, în cantitățile necesare, pe masa de lucru. Apoi, spălați merele, curățați-le și tăiați-le fâșii. luați tava pentru copt pe care o folosiți de obicei, și ungeți-o bine bine cu unt. Dacă mai este necesar, mai puteți folosi unt suplimentar. După ce ați uns tava bine, tapetați-o cu pesmet. Pesmetul îl puteți cumpăra sau îl puteți prepara în casă. Lăsați câteva felii de pâine la uscat peste noapte, iar a doua zi pisați-le bine. Aranjați și bucățile de măr în tavă. Separat, într-un bol, spargeți cele trei ouă, alegând albușul de gălbenuș. Bateți albușurile spumă împreună cu zahărul. Treptat, adăugați și gălbenușurile, după ce se formează o spumă consistentă. După aceea, turnați făina în ploaie, alături de praful de copt peste amestec, amestecând ușor. Puteți pune și un strop de esență de lămâie sau de portocală. După ce ați preparat și această compoziție, turnați-o peste merele din tavă. Nu vă faceți griji dacă se văd merele, compoziția va crește foarte bine. Dați la cuptorul preîncălzit vreme de 20 de minute, până trece testul scobitorii. Prăjitura va fi extrem de fragedă și de moale, merele se vor coace până ce vor deveni moi iar deasupra aluatul va fi ușor crocant.

 

Cum servim prajitura cu mere

 Prajitura cu mere se servește fie caldă, fie rece. Dacă o serviți caldă, puteți adăuga o cupă de înghețată de vanilie deasupra. Dacă o serviți rece, o cană de suc de portocale proaspăt stors este ideal.

Pofta buna!