Croissant cu ciocolată

 

Croissant cu ciocolată

croissant cu ciocolata

 Croissanturile cu ciocolată sunt poate printre cele mai apreciate rețete de dulciuri home-made. Croissanturile cu ciocolată pot fi servite fie calde, fie reci, le putem încălzi la cuptorul cu microunde, le putem servi dimineața, la cafea sau cu un pahar de suc de fructe delicios, în loc de o gustare. Musafirii vor fi mai mult decât încântați după ce vor gusta din aceste cornuri minunate, care sunt și ușor de făcut. Acestea vor ieși moi și pufoase, și mai ales, sunt mai sănătoase dacă le facem noi acasă, în propria bucătărie, cu ingrediente atent selecționate, decât cele pe care le cumpărăm ambalate de la magazin. Și în plus, avem satisfacția că sunt făcute de mânuțele noastre. Copiii cu siguranță le vor adora!

 

Ingrediente necesare pentru croissant cu ciocolată

 Să vedem, așadar, de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara delicioasele croissanturi cu ciocolată. În primul rând, pentru aluat avem nevoie de jumătate de kilogram de făină, de un cubuleț mai mare de unt (aproximativ 50 de grame), de un cubuleț de 25 de grame de drojdie proaspătă (dar se poate înlocui cu succes și cu cea uscată), de 150 ml de lapte, două ouă proaspete, și de 100 de grame de zahăr (sau chiar mai puțin, dacă vreți să le faceți mai sărace în calorii).

 Umplutura de ciocolată depinde foarte mult de preferințele și de disponibilitatea dvs. de a prepara rețeta, de cât timp aveți pentru a vi-l petrece în bucătărie... Așadar, pentru gospodinele în criză de timp, crema de ciocolată se poate înlocui cu succes cu cremă de ciocolată finetti pe care o găsim în comerț sau cu deja celebrele budinci la plic, ușor de preparat. Dar, pentru doamnele care vor într-adevăr să se întreacă pe sine, se poate prepara o cremă de ciocolată din patru gălbenușuri de ou, aproximativ 30 de grame de făină, 60 de grame de zahăr, un pliculeț de zahăr vanilinat, un pahar de lapte (250 ml), un cubuleț mic de unt (10 g) și aproximativ 50 de grame de ciocolată de cea mai bună calitate, preferabil ciocolată neagră.

 

Cum prepararam croissantul cu ciocolată ?

 Aluatul pentru delicioasele croissanturi se va prepara cu mare grijă, dar metoda nu implică o dificultate prea ridicată. Așadar, după ce încălziți laptele până ce ajunge la temperatura corpului, se topește drojdia în el și se lasă puțin să crească. Între timp, amestecați untul, zahărul și făina foarte bine, aveți grijă ca untul să nu fie prea rece, ci să fie la temperatura camerei pentru a-l putea rupe în bucățele mici. Amestecați și ouăle întregi, până obțineți un aluat cât de cât omogen. Apoi, treptat se adaugă laptele până ce acesta este integrat cu totul în aluat. Aluatul este posibil să rămână lipicios, însă nu trebuie să vă îngrijorați. Mai puneți două linguri de făină și frământați până ce acest aluat devine unul elastic. Timp de două ore, lăsați aluatul la crescut la căldură, ferit de aer reci. Îl puteți pune chiar în cuptor, dar acesta nu trebuie să fie încălzit.

 Crema de ciocolată este puțin mai dificil de făcut, și necesită o atenție sporită. Astfel, amestecați gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr pe care ați pregătit-o până ce acesta se topește. Apoi aveți nevoie de un tel, pentru că este momentul să adăugați făina, în ploaie, puțin câte puțin, până ce aceasta se omogenizează. Laptele, zahărul vanilat și restul de zahăr tos împreună cu ciocolata neagră se adaugă la urmă, după care acest amestec se pune la foc mic, amestecând încontinuu. Crema obținută nu trebuie să fie prea untoasă, ci mai degrabă să aibă consistența smântânii. După ce opriți focul, puteți adăuga și cubulețul de unt.

 

Modelarea croissantului cu ciocolată

 Cornurile nu sunt foarte greu de modelat. După ce a dospit aluatul, îl luăm și îl împărțim în trei părți cât se poate de egale. Luăm fiecare parte pe rând și o întindem cu un sucitor pe masa pudrată cu făină, până ce obținem o foaie nici prea groasă, nici prea subțire. Foaia se taie cu un cuțit în triunghiuri, depinde cât de mari vă doriți să iasă cornurile, așadar puteți tăia aluatul în patru sau în mai multe bucăți. Pe fiecare bucată triunghiulară se așează pe partea lată (baza) fiecărui triunghi și apoi se rulează de la bază spre vârf.

 

Cum coacem croissantul cu ciocolată ?

 Cornurile gata obținute se așează în tavă pe hârtie de copt, sau după ce aceasta a fost în prealabil unsă și tapetată cu făină, și se lasă la crescut până ce își dublează volumul. Înainte de a le băga la cuptor, ungeți cornurile cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte. Cornurile se lasă la copt vreme de un sfert de oră, la 180 de grade în cuptorul preîncălzit. Cornurile vor ieși delicioase și pufoase.

Poftă bună!