Trifle şi tiramisu în verine

 

Trifle şi tiramisu în verine

trifle si tiramisu in verine

 Verinele, dar şi rețetele de tiramisu sau trifle sunt foarte apreciate în rândul deserturilor. Sunt două tipuri de desert foarte gustoase care pot încheia într-un mod foarte agreabil o masă şi care îţi pun imaginația la muncă.

 Trifla este un desert englezesc foarte colorat care se prezintă sub forma unor straturi succesive de fructe, de biscuiţi şi de cremă.

 Tiramisu se compune în mod tradiţional din biscuiţi sau pişcoturi îmbibate în cafea şi acoperite cu mascarpone şi a devenit în ceea ce îl priveşte un campion indetronabil al deserturilor în mii şi mii de variante.

 

Tip crumble

 Pentru un desert crocant optează pentru un tiramisu tip crumble. Pune pe fundule verinelor bucăţele de mere golden, adaugă un strat de mascarpone şi presară totul cu crumble- nişte firimituri mai mari ca şi aluatul fraged de tartă.

 Pentru a încheia masa într-o notă mai delicată şi mai girly, poţi miza pe o triflă cu fructe roşii, cu brânză albă sublimate de un strat de biscuiţi de Reims mărunţiţi.

 

În descoperirea insulelor

 Invitaţii tăi vor fi transportaţi pe alte meleaguri degustând un tiramisu delicios cu parfumuri exotice – un strat de pişcoturi înmuiate în vin, bucăţi de litchi şi de ananas, un strat de mascarpone parfumat cu zahăr şi gata.

 Soarele nu va fi niciodată departe atunci când alegi să prepari o triflă pe bază de mango tăiat şi acoperit de o cremă dulce cu lapte de cocos.

 

Savori picante

 Cei care iubesc lemnul dulce sau liquorice vor fi încântaţi cu siguranţă de farmecul unui tiramisu compus din diferite straturi de spumă cu mascarpone și bucăţele de biscuiţi parfumaţi cu lemn dulce şi cu nuci.

 Iubitorii de picanterii vor fi cu siguranţă seduşi de această variantă de triflă – o delicioasă cremă parfumată cu scorţişoară, cu cardamom şi cu ghimbir aşezată peste nişte biscuiţi speculoos mărunţiţi şi peste nişte felii de portocale.

 

Uşoare şi seducătoare

 Pentru nişte reţete creative poţi înlocui biscuiţii de bază de la tiramisu sau de la trifle cu petit beurre sau cu speculoos. Spuma de ciocolată va veni cu un aer festiv pentru toate preparatele tale.

 

Idei sărate

 Nu ezita şi încearcă unele reţete sărate pentru a prepara nişte reţete uimitoare şi delicioase. Poţi încerca un tiramisu cu nuci şi cu gorgonzola, un tiramisu cu creveți, cu cu somon sau cu foie gras.

 Pe care le vei încerca?