Un desert care te ajută să slăbești

 

Ce zici de un desert care te ajută să slăbești?

un desert care te ajuta sa slabesti

 Deja ești nedumerit/ă. Chiar există un desert care să te ajute să slăbești? Haideți să punem însă lucrurile în context. Un desert nu te va face niciodată să slăbești în sensul propriu al termenului dar există mai multe variante de înlocuire a deserturilor care sunt pline de grăsimi și de zahăr și care înclină în mod negativ balanța.

 Poți înlocui deserturile pline de grăsimi, mult prea bogate cu recomandările noastre și s-ar putea chiar să slăbești fără să îți dai seama. Ce zici? Încerci?

 

Fructe, fructe și iarăși fructe.

 Pentru aceste minuni ale naturii nu ai nevoie de nicio rețetă. Sunt alimentele ideale pentru a încheia o masă într-o notă mai dulce. Și trebuie să încerci mereu fructe noi pentru a nu te plictisi și pentru a varia plăcerile.

 

Negrese originale.

 Nu te-ai gândit niciodată să prepari o negresă cu fasole neagră? O felie nu conține mai mult de 74 de calorii, deci te poți bucura de un desert minunat fără să te culpabilizezi.

 

Salata de fructe.

 Pline de savori și de culoare, salatele de fructe exotice îți vor calma pofta de dulce și în plus, nu îți va îngreuna deloc stomacul.

 

O prăjitură cu rubarbă.

 Gustul acidulat al acestui fruct minunat este cel care îți va ațâța și delecta papilele și vei uita cu siguranță că o prăjitură cu rubarbă nu conține deloc grăsimi și nu are mai mult de 220 de calorii pe porție.

 

Negrese tradiționale.

 Dacă preferi o prăjitură mai tradițională poți prepara o negresă mai lejeră cu ciocolată fără zahăr și cu un cartofi dulce. Piureul de cartof dulce este cel care te va ajuta să reduci nivelul de unt și de zahăr.

 

Sabayon cu citrice.

 Este un desert lejer ca și o spumă și onctuos ca și o cremă. Cu alte cuvinte, este perfect pentru a încheia o masă mai copioasă. Versiunea cu citrice conține foarte puține grăsimi și va satisface cu siguranță toate poftele de zahăr.

 

Un desert clasic regândit.

 Poți prepara și o spumă lejeră de ciocolată fără smântână, fără unt, fără zahăr… cu ciocolată neagră cu 705 cacao, cu lapte degresat, cu sucraloză, lichior de cafea, albușuri de ouă și un strop de sare.

 

Un substitut pentru crema glasată.

 Poți prepara un granite de grepfrut, un desert minunat care seamănă cu un șerbet.

 

Prăjitură cu ciocolată și vanilie

 O prăjitură cu ciocolată și vanilie cu o cremă pe bază de iaurt este desertul ideal pentru o ocazie mai specială.