Sfaturi pentru produse de patiserie mai sănătoase

 

Sfaturi pentru niște produse de patiserie mai sănătoase

sfaturi pentru produse de patiserie mai sanatoase

 Cum sărbătorile de sfârșit de an bat deja la ușă, cu siguranță că te gândești la ce prăjituri și dulciuri vei savura. Prăjituri, tot felul de tarte, biscuiți, muffins… pentru interesul tău, pentru tine și pentru sănătatea ta, cel mai bine ar fi să prepari niște produse de patiserie mai sănătoase. Unele alternative sau substitute pot să contribuie la reducerea grăsimilor rele pentru inimă, pot reduce zahărul rafinat dar și caloriile goale din prăjiturile tale preferate.

 Iată deci ce poți face pentru a te bucura de produse de patiserie mai sănătoase.

 

Făina de grâu integral.

 În acest fel vei reduce caloriile goale din prăjiturile pe care le prepari și vei mări aportul de fibre sănătoase pentru inimă. Dar vei reduce și riscul de hipercolesterolemie dar și de diabet de tip 2.

 

Compot natural de mere.

 Deoarece majoritatea biscuiților sau a brioșelor necesită măcar o ceașcă de zahăr, din cauza zahărului rafinat, acestea se vor umple de aproximativ 600 de calorii în plus. Dar dacă vei înlocui zahărul alb rafinat cu un compot de mere neîndulcit vei diminua nevoia de a adăuga ceva lichid, cum ar fi uleiul vegetal sau margarina. Vei diminua astfel caloriile goale și grăsimile.

 

Un piure de avocado.

 Consistența cremoasă și gustul piureului de avocado merge de minune cu dulciurile pe bază de ciocolată. Dar oferă și un substitut sănătos pentru inimă în toți biscuiții tăi, negrese sau alte deserturi. Trebuie deci să înlocuiești fiecare ceașcă de unt cu o ceașcă de piure de avocado. Rețetele tale vor avea mai puține calorii dar mai mulți acizi omega 3.

 

Fasole neagră.

 Poate că nu ți se pare prea apetisant să incorporezi fasolea neagră în rețeta de negresă. Dar transformată în piure și folosită în loc de făină albă, vor da cea mai moale negresă, hidratată, slabă în calorii, bogată în fibre și în întregime fără gluten.

 

Un piure de banane.

 Pentru o pâine pentru desert bogată în potasiu, slabă în calorii și bogată în fibre bananele în piure sunt cel mai sănătos substitut la margarină, la ulei vegetal. Cu piureul de banane îți vei face și plinul de vitamine B6.

 

Orez brun expandat.

 Pentru cea mai stimulantă textură, orezul brun expandat este cel mai bun pentru rețetele tale de cereale. Conține mai multe fibre, mai puține calorii și este mult mai nutritiv.

 

Ștevia.

 Ștevia este ideală pentru a înlocui zahărul. Are zero calorii și este de două ori mai dulce decât zahărul. Este o iarbă uscată disponibilă sub formă lichidă dar și sub formă de pudră.

 

Semințele de chia.

 Presărând semințe de chia peste deserturile tale vei reuși să reduci la jumătate cantitatea de unt și de ouă folosită. Aceste semințe minuscule sunt considerate a fi un super-aliment deoarece sunt bogate în proteine, în potasiu, fibre și acizi grași omega 3. În plus, vin cu cea mai delicioasă aromă și cu cel mai savuros gust de alună pentru batoanele tale de cereale sau pentru tot felul de biscuiți.