Pasta de migdale

 

Pasta de migdale, o dulceață hibernală

pasta de migdale

 Dulciurile sunt o adevărată binefacere și un deliciu iarna. Pastele de fructe, cele cu ciocolată și alte savori sunt un deliciu pe care le poți savura la focul șemineului, la căldură. Este și cazul pastei de migdale. Pasta de migdale este un preparat care chiar dacă are secole de istorie în spate, continuă să îi seducă pe cei mici și pe cei mari.

Iată mai multe cuvinte despre pasta de migdale.

 

Cum se folosește pasta de migdale.

 Dacă pasta de migdale a fost multă vreme un preparat care s-a degustat așa cum era, azi aceasta a devenit un element decorativ în patiserie mai degrabă decât un veritabil desert. Și cum se poate colora extrem de ușor, este maleabilă, se poate folosi pentru a se realiza o mie și una detalii- trandafiri, frunze sau steluțe… totul este posibil.

 Pasta de migdale ocupă un loc preponderent în patiseria orientală deoarece intră în compoziția celebrelor coarne de gazelă, a curmalelor umplute și a multor alte specialități delicioase.

 

Ce rețete poți realiza cu pasta de migdale?

 Pasta de migdale se poate asocia cu o mulțime de produse clasice de patiserie pentru a varia de fiecare dată savorile. De exemplu, se poate folosi pentru a o adăuga în aluatul pentru prăjitura cu iaurt. Se poate folosi și la madlene, la un fondant cu ciocolată… Dar se mai poate realiza și o rețetă unică în jurul acesteia:  o prăjitură sau o înghețată cu pastă de migdale pentru cei mai gurmanzi dintre voi. Pasta de migdale merge de minune cu fructele uscate, cu prunele, cu caisele sau curmalele pentru un desert original sau o gustare pe care copiii o vor adora cu siguranță.

 Pudra de migdale se poate folosi și colorată: cu ceai matcha, cu cacao, cu șofran…este ideală pentru cele mai bune și mai aspectuoase deserturi.