Modalități sănătoase de a savura ciocolata

 

4 modalități sănătoase de a savura ciocolata

modalitati sanatoase de a savura ciocolata

 Ciocolata, acest păcat al multora dintre noi este cel mai adesea arătat cu degetul din cauza conținutului său de calorii şi de grăsimi. Dar este un aliment benefic pentru sănătate datorită celor 1001 virtuți ale sale. Deci dacă după ce consumi un pătrățel de ciocolată te simți vinovată și numeri deja caloriile ingerate, trebuie sa știi că această plăcere vinovată vine cu multe beneficii pentru corpul tău, cu condiția să nu abuzezi, bineînțeles. Descoperă citind acest articol 4 modalități sănătoase de a savura ciocolata.

 

Un smoothie cu cacao.

 Dacă vrei să îți delectezi papilele gustative și să incorporezi în același timp niște nutrienți sănătoși pentru corpul tău poți încerca un suc smoothie cu cacao. Trebuie să consumi cacao deoarece aceasta acționează ca şi un anti-depresiv pentru a-ți ridica moralul, dar şi magneziu şi fibre foarte bune pentru sănătatea ta.

 Un alt punct forte-nu conține deloc foarte mult zahăr. Îți mai poți îndulci puțin sucul adăugând niște fructe roșii sau o banană pentru mai mult gust.

 

Batoanele de ciocolată.

 Dacă îți place să mănânci ceva între mese, nimic nu se compară cu batoanele de ciocolată pentru a ronțăi deștept. Cu condiția să le prepari la tine acasă deoarece cele din comerț au prea multe calorii.

 Pentru a prepara un baton de ciocolată ai nevoie de un pumn de fructe uscate, de migdale sărate, de nuci caju, de stafide sau alte fructe la alegere, pe care să le amestec cu ciocolata topită, de preferință neagră. Un amestec de dulce şi sărat foarte bun.

 

Cerealele.

 Pentru a începe ziua cât mai bine, ai nevoie de un mic dejun cât mai bogat în fibre. Mai poţi adăuga cerealelor tale şi niște bucățele de ciocolată sau pudră de cacao în lapte. Sau dacă preferi fulgii de ovăz îi poți prepara cu câteva bucățele de ciocolată şi cu fructe. Să mănânci fructe le micul dejun este un lucru extrem de benefic.

 

O prăjitură cu ciocolată.

 Îţi plac prăjiturile sau negresele? Dar te culpabilizezi din cauza grăsimilor pe care le conțin? Pentru prăjitura ta cu ciocolată poți înlocui untul şi ouăle cu un piure de dovleac şi cu iaurt. Sunt două alimente care au o textură foarte dulce şi bogată în vitamine şi un aport de calorii foarte slab. Este şi o idee foarte bună pentru ca să le dai mai multe legume copiilor.

Tu cum consumi ciocolata?