Deserturi rapide pe bază de frişcă

 

Deserturi rapide pe bază de frișcă

deserturi rapide pe baza de frisca

 Ai în frigider de ceva vreme frișcă pe care o folosești doar pentru cafea sau pentru căpșuni? Dar știai ca datorită acestui produs miraculos poți prepara în doi timpi şi trei mișcări niște deserturi originale cu care îţi poţi uimi atât invitații cât şi pe toți membrii familiei?

 

Frișcă în verine.

 - poți folosi frișca pentru a prepara niște delicioase verine în straturi colorate, alternând biscuiți roz, frișcă, rubarbă și căpșuni. Zmeura, frișca și brânza arată la fel de bine.

 - poți încerca să prepari şi niște verine cu biscuiți sfărâmiţaţi, cu compot de mere presărate cu fructe uscate.

 

Frișca în tarte.

 - poți prepara și niște tarte gurmande pe bază de biscuiți amestecați cu unt peste care ai așezat şi nişte banane caramelizate şi frișcă.

 - mai poți prepara şi o tartă cu ananas, cu frişcă şi cu nucă de cocos peste.

 

Frișca în millesfeuilles.

 -vei obţine un delicios millefeuille dacă vei suprapune nişte foi de brick (foi asemănătoare cu cele de plăcintă dar puţin mai grosuţe) aurite la cuptor cu cremă. Termină stratul cu frişcă dar şi cu un sos coulis preparat cu căpşuni sau cu zmeură.

 -alternând pătrăţele de aluat de foietaj trecute prin cuptor în prealabil cu straturi de frişcă vei reuşi să obţii cea mai crocantă prăjitură mille-feuille.

 

Frișcă în versiune cât mai înghețată.

 O dată cu venirea zilelor frumoasă de vară redescoperă tradiționala rețetă de banana split. Ai nevoie de trei globuri de îngheţată cu vanilie, de ciocolată și de căpșuni cu care să umpli o banană tăiată în două. Pune peste banană sos de ciocolată şi frişcă. Un deliciu.

 Îți poți epata invitații cu o delicioasă rețetă de vacherin cu căpșuni sau cu nuci. Dar și cu un jeleu de zmeură și cu frișcă. Frișca și fructele sunt cea mai bună combinație pentru vară.