Umpluturi pentru clătite

 

Cele mai bune umpluturi pentru clătitele tale

umpluturi pentru clatite

 Clătitele sunt cel mai ușor și mai delicios desert de preparat. In plus, te ajuta sa te delectezi și cu cele mai variate umpluturi – marmelada, caramel, crema tartinabila… ai de unde alege. Roti prepara chiar și clătite in varianta sărată.

 

Dulceața.

 Trebuie neapărat sa profiți de fructe pentru a prepara cele mai bune dulcețuri în casa. Te vei delecta cu siguranță când vei prepara clătite cu ele. Căpșuni, frăguțe, corcodușe, caise, pere, portocale, prune… Atâtea fructe și atâtea posibilități… Poți încerca chiar sa te bucuri de unele amestecuri precum gutui și pere sau cireșe si ciocolata.

 

Marmelada de portocale.

 Iata un ingredient pentru umplere tipic englezesc. Metoda de a prepara acest tip de marmelada este următoarea: trebuie sa fierbi în întregime portocalele și sa tai apoi portocalele curățate de pielea alba bucăți. Adaugă apoi zahar și apa, dar și lămâie care va sublima gustul. Un gust amar și acidulat plin de savoare.

 

Crema tartinabila cu alune.

 Cremele tartinabile cu ciocolata si alune, dar făcute în casa sunt cele mai bune. Vin cu un gust onctuos incomparabil. Primul element esențial este bineînțeles ciocolata. Pentru 100 de grame de ciocolata ai nevoie de 100 de grame de unt și de 100 de ml de lapte concentrat. Adăugând alune sub forma de pudra, vei veni cu un gust crocant minunat. In alte variante, poți adăuga și nuca de cocos și migdale sub forma de pudra.

 

Merele caramelizate.

 Nimic nu este mai simplu – este de ajuns dacă tai merele bucăți după ce ai curățat coaja și le pui într-un vas cu unt și cu zahar, de preferință de trestie. Aceasta tehnica se poate folosi la mai multe feluri de mâncare, mergând de la cele mai simple prăjituri, la tarta tatin. Servite calde deasupra clătitelor sunt și mai bune.

 

Caramel cu unt sărat.

 Este de ajuns dacă pui la topit caramelele moi cu unt sărat. Vei obține un preparat cu un gust fondant incomparabil.

 

Crema tartinabila cu speculoos.

 Aceasta delicioasa rețetă se obține cu lapte concentrat fără zahar, cu unt și cu biscuiți speculoos mărunțiți. Este o rețetă foarte originala care te va duce cu papilele gustative pana în Belgia, tara de origine a acestor biscuiți minunați.

 

Unt de arahide.

 Va veni cu o nota sărată pentru un desert dulce si gustos. Rețeta este simpla – este de ajuns dacă adaugi puține arahide in blender. Fara preparare. Nimic mai simplu și mai copilăros pentru un desert minunat cu clatite.