Idei de desert pentru toamnă

 

Iubeste toamna sub formă de desert

idei de desert pentru toamna

 Cu siguranță că ai observat deja faptul că toamna și-a reintrat pe deplin în drepturi. Este mai frig, plouă și te simți mai deprimat? Trebuie deci să te delectezi cu cele mai savuroase deserturi. Vei iubi toamna, mai ales sub formă de desert.

 

Salate de fructe, drăguțe, drăguțe.

 Dacă vara te-ai delectat cu cele mai bune salate, poți continua şi toamna cu cele mai bune salate de mere, de struguri, prune şi nuci. Mizează pe o lingură de mascarpone sau pe un sos chantilly parfumat şi colorat cu zmeură.

 

Gutui şi iarăși gutui.

 Ai încercat până acum pastele de fructe? Poți încerca să prepari o pastă din gutui, un fruct delicios care va însoți de minune un platou de brânză. Un preparat gurmand ideal pentru o gustare savuroasă.

 

Merele și perele.

 Două fructe care sunt vedetele toamnei. Dacă nu știi pe care să îl alegi, trebuie să știi că există un fruct japonez, nashi care se traduce măr-pară. Şi pentru a varia plăcerile trebuie să știi că mărul se potrivește de minune cu castravetele sau cu sfecla. Şi îţi mai poţi surprinde papilele gustative cu un amestec de pere cu ghimbir şi cu scorțișoară.

 

          Deserturi care au grija de silueta ta.

 Ai o dorință irezistibilă de a termina masa într-o notă cât mai dulce dar trebuie să ai grijă şi de siluetă? Încearcă ideile noastre de desert care conțin mai puțin de 200 de calorii care te vor delecta fără să îți amenințe însă silueta.

 

Un flan cu dovleac.

 Un desert foarte ușor de preparat, mai ușor de preparat decât faimoasa tartă cu dovleac. Pulpa de dovleac se potrivește de minune cu scorțișoara iar laptele de soia vanilinat are un gust foarte bogat dar este sărac în materii grase.

 

Tarta amandină cu pere.

 Tartele sunt cel mai adesea mult prea pline de calorii şi mult prea grase. Dar această tartă face excepție de la regulă. Trebuie să încerci. Vei vedea că migdalele şi perele fac cel mai gurmand duo. Crema de migdale se poate parfuma şi cu alcool de pere. Un succes garantat!

 

O budincă cu vișine.

 Vișinele sunt acide şi ajută la echilibrarea zahărului din sânge. O vei aprecia cu siguranță foarte caldă şi aurie, proaspăt ieșită din cuptor.

 

Prune la cuptor cu portocale.

 Prunele la cuptor vor fi cele mai delicioase dacă le vei unge cu un sirop de portocale.

 

Biscuiți cu dovleac.

 Toamna este cel mai bun moment pentru a degusta dovleacul. Deci trebuie să profiți cât mai mult.