Cake pops

 

Delicioasele cake pops

cake pops

 Nu multă lume a auzit de termenul cake pops. Însă cu siguranță, o dată ce veți gusta din aceste delicioase cake pops vă veți dori să încercați să le preparați chiar dvs. Cake pops reprezintă de fapt „bomboane” din aluat, pe băț, cu diferite glazuri și umpluturi. Cake pops este un termen folosit de către americani, însă treptat, această rețetă a ajuns și în țara noastră, și iată că acum se găsesc rețete felurite de cake pops, precum și celebrele aparate cake pops în marile magazine, precum și în magazinele online. Cake pops sunt delicioase, se prepară rapid, și mult mai sănătoase pentru copii decât varianta acadelelor ori prăjiturilor din comerț.

 

Învățați să faceți singuri cake pops

 Cake pops cu siguranță că v-au atras atenția la candy baruri sau la anumite petreceri, ori chiar la evenimente deosebite. Este vorba despre cake pops, aceste delicioase bombonele făcute din blat, cu glazură și înfipte pe bețe de acadea. Cake pops sunt o apariție spectaculoasă, care fură privirea oricui și inimile invitaților. De fapt, cake pops sunt o prăjitură în adevăratul sens al cuvântului, deoarece aveți nevoie de un blat, dar și de cremă, de glazură...

 Cake pops însă capătă o formă minunată atunci când sunt modelate ca o bomboană, apoi înmuiate în fondant sau în ciocolată și decorate cu tot ceea ce aveți la îndemână sau vă trece prin cap – de la nuci măcinate, migdale măcinate, până la bombonele de tort, fulgi de ciocolată, etc. Pentru a face singuri cake pops, aveți nevoie de un aparat special de făcut cake pops, pe care îl găsiți și îl puteți achiziționa simplu de pe internet ori din marile lanțuri de magazine, apoi aveți nevoie de bețigașe în care să înfigeți cake pops-urile (sunt ideale și cele de cafea), și de multă răbdare.

 

Cake pops – potrivite pentru orice ocazie

 Cake pops sunt potrivite pentru orice ocazie, și copiii le adoră, bineînțeles. Cake pops își vor găsi locul foarte bine atât pe masa de prânz de duminică, atunci când toată familia este reunită, cât și pe mesele festive, la o zi onomastică sau, de ce nu, la ocazii mai deosebite, precum nunțile și botezurile.

 

Cum se prepară cake pops?

 Pentru a prepara Cake pops, veți nevoie de ingredientele pentru un blat de chec sau de tort. Așadar, dacă aveți o rețetă care vă ajută și nu dă greș niciodată, folosiți acea rețetă. În principiu, aveți nevoie de 6 ouă, 6 linguri de zahăr și 6 linguri de făină, un praf de copt, o linguriță de esență de rom sau de migdale, și acestea sunt ingredientele pentru blat. Se separă albușurile de gălbenușuri, se bat spumă albușurile cu zahărul apoi se incorporează câte un gălbenuș în compoziție urmat de făină și praful de copt. Se toarnă această compoziție în aparatul special de făcut cake pops, sau într-o tavă normală de copt, unsă cu ulei și tapetată cu făină. A, puteți face cake pops și fără aparatul acela special. Se coace blatul separat, apoi se lasă la răcit, se taie bucățele, și se pune într-un bol, unde se ia la amestecat cu mâna până ce se obțin firimituri mici și fine. Adăugați în bol sirop (de la un compot), cacao, puțin unt moale, la temperatura camerei, și ceva nucă pisată fin. Formați biluțe din aluat, cu mâna. Se bagă apoi bilele la frigider, să se întărească untul și să se lege compoziția, și între timp se topește puțină ciocolată (neagră sau albă) unde se vor înmuia cake pops-urile. Se înfige un băț în fiecare cake pop, și se înmoaie fiecare biluță în ciocolată, după care se presară bombonele pe deasupra. Poftă bună!