Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie

 

Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie. Pe care îl aleg?

aluat fraged de foietaj sau de patiserie

 Dacă ești începător în ale bucătăriei și nu știi ce fel de aluat să folosești de fiecare dată la preparatele tale sau pur și simplu nu știi cum să le distingi, acest articol este pentru tine. Nu le vei mai încurca de acum înainte cu siguranță.

 

Aluatul fraged, ideal pentru o tartă quiche sărată.

 Aluatul fraged este cel mai clasic aluat, este neted și crocant după coacere și se prepară cu făină, cu unt şi cu ouă. Se poate folosi aluatul fraged – pâte brisée în franceză şi pentru a se prepara unele tarte mai dulci mai ales dacă garnitura este deja dulce bine. Dar aluatul fraged este vedeta tartelor sărate, mai ales a preparatelor quiche. Carne, pește, legume, brânză, se potrivește de minune cu orice.

 

Tarte dulci sau cu fructe mizează pe aluatul de patiserie – pâte sablée.

 Pentru acest aluat de patiserie pentru tarte ai nevoie de făină, de unt și de zahăr și nu ai nevoie de un făcăleț, deoarece aluatul se poate lucra foarte ușor cu mâinile. După aceea se pune pur şi simplu în tava pentru copt. Îl poți eventual aromatiza cu puțină pudră de migdale sau chiar și cu cacao.

 Mai rămâne apoi să adaugi fructele – zmeură, caise, căpșuni și să dai totul la cuptor. Mai poți folosi aluatul pentru a pregăti biscuiți sau unele tarte mai dulci precum tarta cu ciocolată sau tarta cu nuci. Sau pentru un gust mai surprinzător poți încerca tarta cu bostan și cu scorțișoară.

 

Aluatul de foietaj pentru niște tarte fine, gurmande și lejere.

 Puțin mai greu de realizat. Necesită un timp de repaus mai îndelungat dar rezultatul este unui uimitor. Este ideal pentru a prepara niște mille feuille, tarte italienești cu roșii marinate și mozzarella sau tarte cu rucola, și bucăți de parmezan.