Idei de deserturi in verine

 

Idei de deserturi în verine

idei de deserturi in verine

 Creme de zahăr ars sau creme caramel, panna cotta sau tiramisu, crumble sau deserturi cu fructe… deserturile de preparat în verine sunt extrem de numeroase. Și sunt mult mai gurmande atunci când se servesc în verine. Nu ți se pare? Iată câteva idei de cele mai frumoase și mai drăguțe deserturi foarte transparente.

 

Verine cu fructe.

 O dată cu reîntoarcerea zilelor frumoase de vară, fructele invadează magazinele sau piețele și le poți consuma timp de mai multe luni, mai ales pentru a prepara niște verine care mai de care mai delicioase și mai colorate. Le poți folosi pentru a prepara un crumble asociind caisele și zmeura, o prăjitură pădurea neagră, o tartă cu căpșuni cu pișcoturi și frișcă sau cremă sau de ce nu, un orez cu lapte și cu caise care vor arăta toate minunat în micile pahare de sticlă. Și dacă dorești să prepari un desert mai lejer, te poți baza fără probleme pe o spumă lejeră de căpșuni.

 

Creme extrem de gurmande.

 Pentru ca deserturile tale să ia o notă cât mai elegantă, poți folosi cele mai mici pahare de sticlă pe care le ai. Poți pregăti în ele niște mere caramelizate cu turtă dulce, o panna cotta cu fructe roșii, cu afine sau cu caise.

 

Tiramisu în verine.

 Gândește-te să profiți și de vedeta bucătăriei italiene în ceea ce privește desertul – este vorba despre tiramisu. Pentru un adevărat tiramisu italian, te poți folosi de o cafea puternică, neagră, fără zahăr. Dar pe baza clasică a celebrului tiramisu se pot naște și o mulțime de variante cu fructe. Pentru asta poți înlocui clasica cafea cu un sirop de fructe sau cu un sirop și poți garnisi preparatul cu mascarpone și cu bucăți de fructe înainte de a pudra desertul cu cacao sau cu nucă de cocos răzuită. Poți încerca și o versiune cu caise și cu trandafiri, de ce nu.

 

O tușă gurmandă prin intermediul ciocolatei.

 Cicolata, fie că este neagră sau albă este cea mai gurmandă varianta pentru un desert. Fie că o servești pe post de crumble, ganaş sau mousse, ciocolata îți va sublima de fiecare dată deserturile în verine. Te poți lăsa tentat și de o variantă de verine cu jeleu sau cu mai multe straturi de fructe. Verinele cu ciocolată în trei straturi arată foarte bine.

 Verinele pentru desert reprezintă deci cel mai bun plan. Elegante şi rafinate, te vei distra cu siguranță pregătindu-le. Cu ciocolată pentru cele mai gurmande, cu mere pentru cele mai clasice, ai de unde alege. Te poți juca prin intermediul culorilor, al amestecurilor… este momentul să îți testezi creativitatea.