Chec sănătos de morcovi și cocos

 

Chec fără făină rafinată sau produse lactate

Chec sănătos de morcovi și cocos Aceasta este o rețetă excelentă pentru un mic dejun sănătos sau ca gustare pentru persoanele care au anumite intoleranțe alimentare (de exemplu, la făina rafinată de grâu și la produsele lactate). Recent, au apărut tot mai multe informații referitoare la tulburările de sănătate pe care le pot cauza intoleranțele și alergiile la anumite alimente, printre care se numără și făina rafinată (datorită glutenului pe care îl conține grâul) și produsele derivate din lapte (care conțin lactoză).

 Bolile cronice ale intestinelor și ale articulațiilor sunt doar câteva dintre problemele care pot apărea în cazul persoanelor care sunt susceptibile de intoleranțe alimentare. Vă prezentăm în continuare o rețetă sănătoasă de chec de morcovi și cocos, care se realizează cu ingrediente ușor de găsit:

Rețetă de chec de morcovi și cocos

Ingrediente:

 - 3/4 cană de făină de migdale

 - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

 - 1/2 linguriță de scorțișoară pulbere

 - 2 ouă organice

 - 1/2 linguriță de extract de vanilie

 - 4 linguri de ulei de cocos

 - 1/2 cană de piure de banane (2 banane medii foarte coapte)

 - 1/2 cană de curmale, fără sâmburi și tăiate

 - 1/2 cană de morcovi, dați pe răzătoarea fină

 - 1/4 cană de fulgi de cocos

 - 1/4 cană de fistic sau alune de pădure, tăiate mărunt

 - 1/4 cană de merișoare

Cum se prepară?

 1. Încălziți cuptorul la 180C/375F și pregătiți forma de chec.

 2. Într-o cratiță mai mare, amestecați ingredientele uscate, respectiv: făina de migdale, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara pulbere.

 3. Într-un bol, mixați ouăle, apoi adăugați vanilia, uleiul de cocos și piureul de banane. Apoi, combinați ingredientele uscate cu cele umede. Adăugați curmalele mărunțite, morcovii rași, fulgii de cocos, merișoarele și nucile sau alunele tăiate mărunt. Amestecați bine toate ingredientele.

 4. Transferați amestecul în forma de chec. Dați la cuptor timp de 40 minute sau până când checul trece testul scobitorii.

 5. Serviți checul după ce s-a răcit. Puteți adăuga puțină dulceață de casă.

 6. Acest chec este ideal pentru micul dejun sau ca gustare între mese.