Idei pentru un mic-dejun sănătos

 

Noile coduri ale micului dejun  

incepe ziua cu un mic dejun hranitor

  Mai ușor de digerat, mai plin de vitamine, micul dejun trebuie să fie din ce în ce mai sănătos pentru ca ziua să iți fie mai lejeră și mai plină de energie.

 

Un mic dejun fără lactoză

 Balonările și senzațiile de greutate la nivelul stomacului care apar după micul dejun pot fi legate de o intoleranță la lactoză. Pentru o dimineață lejeră poți reduce sau poți elimina de tot lactoza. Pentru a reduce aporturile de lactoză fără să îți dezechilibrezi micul dejun ai mai multe opțiuni:

 - optează pentru laptele vegetal îmbogățit cu calciu – quinoa, orez, soia, migdale, etc. Le poți bea sau le poți folosi la clătite sau alte preparate.

 - laptele de vacă mai light în lactoză sau chiar fără te va ajuta să ai o digestie mai ușoară dimineața.

 - iaurtul, brânza albă și cea proaspătă conține un nivel scăzut de lactoză.

 

Un mic dejun fără gluten

 Chiar dacă nu suferi din cauza intoleranței la gluten, poți încerca să reduci consumul acestuia. Vei reuși și să ameliorezi unele probleme care sunt greu de tratat în mod convențional. Poți înlocui la micul dejun glutenul cu:

 - pâine fără gluten, pe bază de porumb sau orez.

 - cereale pentru micul dejun fără gluten – fulgi de hrișcă, de mei, de soia, de orez fără zahăr.

 - prăjituri home-made cu făină de orez semi-integrală și cu amidon de porumb.

 - pancakes, goffre, clătite, tot pe bază de făină de orez, dar și pe bază de quinoa, de mei sau de porumb galben.

 

Alimentele sănătoase

 Fructele proaspete. Trebuie să le integrezi în fiecare zi la micul dejun. Vin cu vitamina C și cu antioxidanți. Le poți consuma natur în salate, compoturi sau sucuri smoothie. Te satură și conțin foarte puține calorii.

 

Fructele uscate

 Vin cu un complement energetic, cu fibre și cu minerale. Le poți ronțăi natur sau le poți integra în prăjituri sau pâini. Nucile, migdalele și semințele de în vin cu un aport de acizi grași nesaturați.

 

Gula java și rapadura

 Zahărul din nucă de cocos și zahărul din trestie integrală sunt foarte parfumate și au o savoare de caramel. Le poți folosi în cantități mici în iaurturi și dulciuri.

 

Proteine pentru a te sătura

 Dacă ai o zi mai lungă consumă la micul dejun jambon ouă, tofu, brânză care vin cu un aport de proteine și cu sațietate. Nu vei mai ronțăi astfel toată ziua.