10 idei pentru un aperitiv cu brânză

 

10 idei pentru un aperitiv cu brânză

10 idei pentru un aperitiv cu branza

 Nu consumi brânza decât la sfârșitul mesei? Ce ar fi să îți lărgești orizonturile și să încerci unele rețete care pun brânza în inima aperitivelor?

 

Sosurile tip dip

 Amestecă brânză albă cu brânză tartinabilă dar și cu bucăți de pește fiert sau în conservă. Nu uita să adaugi și mirodenii sau ierburi aromatice – usturoi sau șalotă, ierburi proaspete, sos Tabasco, mirodenii preferate, etc. Mai poți încerca și o variantă vegetariană – înlocuiește peștele cu nuci. De degustat cu batoane de legume crocante sau cu grisine.

 

Mini-umpluturi

 Umple roșiile cherry golite, mici ciuperci, felii de castravete sau cartofi tăiați în două cu orice tip de brânză natur sau parfumată.

 

Clubul sandvișului

 Unge pâinea pentru sandviș cu brânză, adaugă felii de castravete și de somon, apoi taie pâinea în patru triunghiuri. Mai poți folosi jambon sau bacon crocant sau felii fine de roșii.

 

Rulouri

 Pune brânză și usturoi cu ierburi fine pe niște felii fine de jambon sau de somon fume, pe clătite. Poți folosi chiar și tortilla sau felii de pâine.

 

Bulete

 Poți prepara bulete de brânză din brânză tartinabilă sau din brânză topită. După ce ai format biluțele le poți da prin tot felul de condimente: curry, chimion sau paprika. Poți folosi și ierburi precum menta, pătrunjelul sau busuiocul, semințe de mac, de susan sau de chimion dar și fructe uscate tăiate foarte fin – nuci, fistic, smochine sau caise.

 

Frigărui dulci și sărate

 Pe niște scobitori sau pe niște frigărui mai mici poți alterna felii de brânză și fructe proaspete – struguri, pere, pepene galben sau mere. Dar pentru anumite tipuri de brânză mai poți folosi și fructele uscate – smochine, caise sau prune.

 

Verinele

 Poți prepara cele mai delicioase verine punând pe fundul unui pahar un strop de dulceață sau de sos chutney după care să adaugi brânza în funcție de gusturi. Le poți servi cu mini furculițe.

 

Foietajele

 Poți prepara cele mai delicioase foi-etaje doar cu brânză și cu piper. Dacă vrei să îți delectezi copiii poți încerca să prepari cei mai delicioși palmieri sărați.

 

Biscuiți sablat

 Ai nevoie de 120 de grame de brânză uscată răzuită, de 120 de grame de unt moale, de 150 de grame de făină, de un gălbenuș, sare și cimbru uscat.

 

Tarte

 Ai nevoie de 150 de grame de făină, de drojdie, de 3 ouă, 120 ml de lapte sau de vin, 80 ml de ulei, 100 grame de brânză și 1 lingură de muștar.