Reţete pentru un brunch cu mini calorii

 

7 reţete pentru un brunch cu mini calorii

retete pentru un brunch cu mini calorii

 Eşti adepta unui mic dejun tardiv? În loc să înghiţi fără milă croissante, brioşe şi pâine cu unt, cel mai bine ar fi să mizezi pe nişte pancakes mai light de degustat cu cele mai light gemuri. Îţi venim în ajutor cu câteva idei.

 

Un terci fără coacere cu semințe de chia.

 Amestecă 25 cl de lapte degresat sau de lapte vegetal – de soia, de orez sau de migdale, o lingură de sirop de agave şi 30 de grame de seminţe de chia. Lasă totul să se odihnească peste noapte. Înainte de servire amestecă totul din nou cât mai bine şi adaugă şi fructe uscate sau proaspete în funcție de gusturi sau de pofte.

 

Compot de mere cu semințe de chia.

 Amestecă 30 de grame de semințe de chia cu 10 cl de suc de fructe – de mere şi lasă totul să se odihnească timp de 2 ore. Amestecă pulpa de la o piersică bine coaptă cu 100 de grame de căpșuni și încorporează totul la amestecul precedent. Lasă totul din nou la odihnă încă o oră. Servește totul rece.

 

Un gem light cu agar-agar.

 Spală şi usucă 300 de grame de caise. Pune totul într-o caserolă cu 75 de game de zahăr brun. Fierbe totul şi lasă să scadă timp de 5 minute. Adaugă agar-agarul pe care l-ai preparat în prealabil în 2 linguri de apă. Mai lasă totul pe foc timp de cinci minute şi amestecă tot timpul. Pun totul în frigider la rece.

 

Pancakes lejere cu ricotta.

 Bate 4 gălbenușuri de ouă cu ricotta, un plic de zahăr vanilinat și 60 de grame de făină. Bate cele patru albușuri spumă. Incorporează totul în preparat și prepară cele mai lejere pancakes.

 

O cremă tartinabilă home-made.

 Pune la topit 50 de grame de ciocolată neagră şi 70 de grame de ciocolată cu lapte în 20 cl de lapte. După ce iei totul de pe foc adaugă sirop de agave, 100 de grame de piure de alune şi o jumătate de extract de vanilie.

 

Un terci de fulgi de ovăz.

 Pune într-un vas 25 cl de lapte degresat, adaugă 40 de grame de fulgi de ovăz şi pune totul pe foc până devine consistent. Mai adaugă sirop de agave, felii de fructe, un sos coulis de fructe…

 

Un orez light cu lapte.

 Amestecă o jumătate de pahar de orez cu lapte degresat sau de soia şi pune la fiert totul până orezul se înmoaie. Adaugă agar-agar şi sirop de agave. Decorează totul cu fructe proaspete.