Retete delicioase de bruschete

 

Cele mai delicioase reţete de bruschete

retete delicioase de bruschete

 Bruschetele, aceste mici pâini prăjite italieneşti de origine modestă constituiau altădată masa obișnuită a țăranilor transalpini. Elaborate în mod tradițional pe bază de câteva ingrediente extrem de simple, bruschetele au dat naștere unei multitudini de rețete gurmande şi variate. Iată câteva dintre ele.

 

Prepararea clasică a bruschetei.

 La origine, bruscheta se referă la o felie de pâine prăjită, dată cu usturoi, unsă cu puțin ulei de măsline și acoperită cu pulpă de roșii și cu ierburi aromatice proaspete. Este un veritabil mic deliciu, remarcabil de simplu.

 

La baza bruschetei este pâinea.

 Pe o bază italiană - ciabatta sau ciabattina, o pâine de ţară, baghetă sau orice alt tip de pâine, bruschetele sunt cele mai delicioase.

 

Savori italienești.

 Atunci când te decizi să prepari bruschete cel mai bine ar fi să te inspiri în primul rând din marea tradiție italienească. Astfel, busuiocul, roșiile şi mozzarella sunt cele mai folosite la bruschete. Dar la această bază nu ezita să adaugi și măslinele verzi, ardeii sau un caviar de vinete.

 

Variante gurmande de bruschete.

 Poti să variezi plăcerile și să înlocuiești mozzarella cu orice alt tip de brânză – cu ricotta, cu brânză de capră, etc. Mai poți asocia chiar și smochinele cu jambonul sau să folosești și pepene galben.

 

Bruschete cu brânză de capră și cu anșoa la grătar.

 Un fel de mâncare preparat foarte repede, tipic pentru Italia. O felie de pâine prăjită parfumată cu usturoi şi tartinată cu brânză pusă în valoare de anşoa pentru un plus de savoare și de originalitate.

 

Bruschete cu șuncă și cu tapenadă de smochine şi măsline.

 Un antreu rece mai mult decât delicios. Delicios dacă îl prezinți alături de o focaccia.

 

Bruschete cu roșii cherry.

 Bruschetele cu roșii sunt deja un clasic al bucătăriei italiene. Dacă mai pregătești roșia la grătar vei obține cea mai agreabilă savoare dulce.