Mic dejun cu banane

 

4 feluri în care poți mânca banana la micul dejun

mic dejun cu banane

 Știai că banana este un super fruct? Consumată la micul dejun, banana poate să fie cel mai bun aliat al tău pentru a începe cât mai bine ziua. Gata cu croissantele sau cu sandvișurile care nu sunt deloc sănătoase. Trebuie să consumi de acum înainte câte o banană la micul dejun.

 Știai că bananele îți pot mări nivelul de serotonină din corp? Adică cu alte cuvinte „hormonul fericirii”? De ce te-ai priva deci? Dar nu trebuie să o consumi bananele simple, natur. Îți spunem noi cum.

 

Pâine prăjită cu unt de arahide și cu rondele de banane.

 Un mic dejun rapid și excelent pentru a veni cu energia de care ai nevoie întreaga zi. Mai poți consuma alături și un ceai verde sau o mică salată de fructe. După ce ai întins untul de arahide pe pâinea prăjită și ai adăugat și rondelele de banane, mai poți presăra peste și scorțișoară, nuci, miere… tu alegi!

 

Fulgi de ovăz cu banane.

 Cel mai adesea, fulgii de ovăz pot să fie extrem de fazi. Dar acest lucru se poate schimba. Ia o banană și zdrobește-o într-un bol. Adaugă 4 linguri de fulgi de ovăz şi două linguri de lapte. Amestecă totul și dă la cuptor timp de un minut. Mai poți adăuga aici nuci, stafide, miere sau scorțișoară. Mai consumă la micul dejun ceai verde sau lapte şi un fruct.

 

Pancakes cu ou si banane.

 Rapide și delicioase. Ai nevoie de un ou și de o banană. Ia banana și zdrobește-o într-un bol, adaugă oul peste și amestecă totul. Pune puțin unt într-o tigaie și varsă preparatul. Servește totul alături de o salată de fructe şi de băutura ta preferată.

 

Un smoothie verde cu banane pentru dimineață.

 Un suc smoothie cu banane este cea mai bună idee pentru a începe cât mai bine o nouă zi. Este un veritabil concentrat de vitamine şi de minerale care vor face bine corpului tău. Rolul bananei în unele sucuri smoothie este de a lega totul din cauza fibrelor insolubile prezente în spanac, lăptucă sau broccoli.

 Poți pune tot ce vrei în acest suc smooothie. Ideal ar fi să folosești următoarele ingrediente: spanac,lămâie, banane, ghimbir și mere. Amestecă totul cu un pahar de apă. Un cocktail de vitamine pe care îl poți lua cu tine peste tot. Vei deveni cu siguranță dependent de el. Foarte bine deoarece vine numai cu beneficii pentru tine.