4 rețete de ciocolată caldă

 

Ciocolata și calitățile sale incontestabile

4 rețete de ciocolată caldă Ciocolata este un aliment cu proprietăți minunate, fiind în același timp delicioasă. Din punct de vedere nutritiv, cel mai indicat este să alegeți ciocolata neagră, care este caracterizată de faptul că are o cantitate mai mare de cacao.

 Cu cât este mai pură ciocolata și cu cât conține un procentaj mai mare de cacao, cu atât este mai bine pentru sănătate. Nutriționiștii indică faptul că ciocolata neagră este cea mai bună alegere, deoarece boabele de cacao conțin cea mai mare concentrație de antioxidanți, cum sunt polifenolii, catechinele și epicatechinele. În plus, boabele de cacao conțin acid oleic, care este un tip de grăsime mononesaturată care ajută la controlul și la reglarea indicelui de colesterol rău (LDL).

 Un studiu medical realizat recent de către Centrul de Cercetare și Nutriție din cadrul Universității de Sud din Australia a evidențiat faptul că în cazul persoanelor care consumă ciocolată neagră cel puțin o dată pe săptămână, creierul este mai relaxat, iar procesele de concentrare și memorie sunt cu mult îmbunătățite. Cafeina și teobromina din ciocolată produc nivele ridicate de energie fizică și de agilitate mentală.

 De asemenea, versatilitatea ciocolatei ne permite să o folosim într-o mulțime de rețete culinare. Dacă vă place ciocolata, atunci cu siguranță vă vor fi pe plac și cele 4 rețete de ciocolată caldă din acest articol, perfecte pentru serile reci de toamnă.

 Cum se prepară ciocolata caldă: 4 opțiuni diferite

 

1. Ciocolată tradițională la cană

 În primul rând vă propunem o rețetă de bază de ciocolată la cană, care este foarte ușor de preparat și este una dintre rețetele tradiționale cele mai populare. Pentru a prepara această rețetă se vor folosi următoarele:

Ingrediente:

 - 120 g de ciocolată neagră cu minim 70% cacao (puteți alege procentajul de cacao după cum vă place)

 - 1 litru de lapte (lăsați deoparte 100 ml)

 - 5 linguri de cacao pulbere

 - 50 g de zahăr brun

Mod de preparare:

 Încălziți laptele într-o crăticioară mică. Într-o altă crăticioară dizolvați cacaua în 100 ml de lapte cald, apoi adăugați zahărul și amestecați bine.

 În prima crăticioară (cea cu laptele) adăugați ciocolata ruptă în bucăți și amestecați bine până când aceasta se topește complet. Adăugați apoi amestecul de cacao pulbere cu lapte și zahăr și continuați să amestecați până când obțineți o băutură omogenă.

 Consumați ciocolata caldă pentru un veritabil moment de răsfăț!

 

2. Ciocolată la cană cu scorțișoară

 Este destul de probabil ca și această rețetă de ciocolată caldă să fie tradițională, mai ales pe perioada sărbătorilor de iarnă, datorită aromei sale caracteristice de scorțișoară. Scorțișoara este unul dintre cele mai apreciate condimente, având puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și de combatere a bacteriilor (fiind de asemenea un remediu antigripal excelent). În plus, scortițoara este un remediu natrual pentru combaterea durerilor de cap și ameliorarea migrenelor, stimulând o stare de bună-dispoziție și de optimism. Totodată, scortișoară ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Pentru a prepara această rețetă se vor folosi următoarele:

Ingrediente:

 - 120 g de ciocolată neagră cu minim 70% cacao

 - 1 litru de lapte (lăsați deoparte 100 ml)

 - 5 linguri de cacao pulbere

 - 50 g de zahăr brun

 - 2 batoane de scorțișoară

Mod de preparare:

 Adăugați într-o crăticioară laptele, batoanele de scorțișoară și încălziți la foc mediu. Între timp, dizolvați cacaua pulbere în 100 ml de lapte cald într-o altă crăticioară, apoi adăugați zahărul și amestecați bine până când acesta se dizolvă.

 În prima crăticioară (cea cu laptele) adăugați ciocolata ruptă în bucăți și amestecați bine până când aceasta se topește complet. Adăugați apoi conținutul celei de-a doua crăticioare și continuați să amestecați până când obțineți o băutură omogenă. Consumați ciocolata caldă, eventual cu puțină frișcă, pentru un plus de bună-dispoziție și optimism!

 

3. Ciocolată la cană cu portocală

 Ciocolata și portocala sunt două ingrediente care se combină perfect și sunt excelente pentru sezonul rece. Gustul puternic al ciocolatei este completat de aroma delicioasă a portocalei. În plus, aceste două ingrediente au împreună un efect energizant și stimulent asupra corpului, fiind o alegere perfectă pentru serile reci de toamnă. Pentru a prepara această rețetă se vor folosi următoarele:

Ingrediente:

 - 120 g de ciocolată neagră cu minim 70% cacao

 - 1 litru de lapte (lăsați deoparte 100 ml)

 - 5 linguri de cacao pulbere

 - 50 g de zahăr brun

 - coaja rasă de la o portocală bio sau organică (care nu conține pesticide)

Mod de preparare:

 Într-o crăticioară adăugați laptele și încălziți-l la foc mediu. Între timp, dizolvați cacaua pulbere în 100 ml de lapte cald într-o altă crăticioară, apoi adăugați zahărul și amestecați bine până când acesta se dizolvă.

 În prima crăticioară (cea cu laptele) adăugați ciocolata ruptă în bucăți și amestecați bine până când aceasta se topește complet. Adăugați apoi conținutul celei de-a doua crăticioare și continuați să amestecați până când obțineți o băutură omogenă. Dați pe răzătoarea fină coaja de portocală și presărați-o peste băutura astfel obținută. Consumați ciocolata caldă, un adevărat deliciu pentru papilele gustative!

 

4. Ciocolată la cană cu mentă

 La fel ca și portocala, menta se combină foarte bine cu ciocolata, rezultând o băutură savuroasă, ușor energizantă și perfectă pentru a alunga astenia de toamnă. Pentru a prepara această rețetă se vor folosi următoarele:

Ingrediente:

 - 120 g de ciocolată neagră cu minim 70% cacao

 - 1 litru de lapte (lăsați deoparte 100 ml)

 - 5 linguri de cacao pulbere

 - 50 g de zahăr brun

 - un pumn de frunze proaspete de mentă

Mod de preparare:

 Într-o crăticioară adăugați laptele și încălziți-l la foc mediu. Când laptele este cald, adăugați frunzele proaspete de mentă și lăsați-le să se infuzeze în lapte timp de 15 minute, având grijă ca laptele să nu fiarbă.

 Între timp, dizolvați cacaua pulbere în 100 ml de lapte cald într-o altă crăticioară, apoi adăugați zahărul și amestecați bine până când acesta se dizolvă.

 Din prima crăticioară scoateți frunzele de mentă, apoi adăugați bucățelele de ciocolată și amestecați bine până când aceasta se dizolvă complet. Adăugați apoi conținutul celei de-a doua crăticioare și continuați să amestecați până când obțineți o băutură omogenă. Serviți această băutură caldă, alături de prieteni sau de cei dragi, bucurându-vă de o seară minunată de toamnă!

{jcomments on}