Sucul de merișor detoxifică organismul

 

Sucul de merișor detoxifică organismul

Sucul de merișor detoxifică organismul Cu toții avem nevoie din când în când de o detoxifiere pentru ca organismul să funcționeze corespunzător și la capacitatea sa maximă. Pentru aceasta, este necesar să ne purificăm corpul de toate toxinele și substanțele pe care le asimilăm din alimente, băuturi sau mediul înconjurător. Există diverse modalități prin care putem realiza detoxifierea corpului. Totuși, metoda cea mai rapidă de a realiza o detoxifiere este prin consumul unor sucuri sau shake-uri din fructe sau legume proaspete.

 În acest articol vă prezentăm o băutură care conține suc de merișor și care ajută la detoxifierea corpului.

Beneficiile sucului de merișor

 Sucul de merișor ajută la curățarea organismului de reziduuri toxice. Merișoarele sunt un antioxidant natural, ușor de găsit în magazinele naturiste sau chiar în supermarket (alegeți întotdeauna varianta bio sau organică).

 S-a demonstrat științific că sucul de merișor ajută la eliminarea compușilor toxici din organism. Merișoarele sunt o sursă bogată de flavonoizi și polifenoli, care ajută la prevenirea lipoproteinei cu densitate scăzută și la oxidarea colesterolului. Colesterolul rău LDL devine periculos pentru corp odată ce se oxidează.

 Pentru a efectua o detoxifiere pe bază de suc de merișor este necesar ca acesta să organic și pur. Cu cât sucul de merișor este mai amar, cu atât este mai pur. Zahărul adăugat sau îndulcitorii îi conferă un gust dulce, însă compromit eficiența proprietăților sale detoxifiante, de aceea nu se recomandă să folosiți sucurile îndulcite. Pentru a menține corpul și sistemul imunitar într-o stare bună de funcționare se recomandă să beți zilnic suc de merișor, pe o perioadă cât mai mare de timp.

 Pentru a prepara o băutură detoxifiantă pe bază de merișor sunt necesare următoarele:

Ingrediente:

 - 2 litri de suc de merișor

 - 1/2 lingură de scorțișoară măcinată

 - 1/4 lingură de ghimbir ras

 - 1/4 lingură de nucșoară

 - o cană cu apă

 - o jumătate de cană cu suc de portocale proaspăt stors

 - 1/4 de cană cu suc de lămâie proaspăt stors

Metoda de preparare:

 1. Pentru a prepara această băutură alegeți un suc de merișor 100% organic care să nu conțină niciun îndulcitor sau adaos de zahăr și niciun alt fruct.

 2. Într-o crăticioară puneți la fiert sucul de merișor și o cană cu apă. Când ajunge la punctul de fierbere, adăugați condimentele menționate anterior și lăsați la foc mic timp de 15 minute.

 3. După aceea luați de pe foc și lăsați să se răcească la temperatura ambiantă. Când s-a răcit, adăugați sucul de portocale și cel de lămâie și amestecați bine. Păstrați lichidul astfel obținut la frigider.

Recomandare suplimentară:

 Pentru ca detoxifierea să poată avea efectul dorit, este necesar să vă schimbați și dieta pentru următoarele 7 zile. Aceasta implică să consumați cât mai multe legume și fructe proaspete și să beți 2-3 litri de apă pură zilnic. Astfel se vor curăța atât intestinele, cât și rinichii și ficatul de reziduurile metabolice. De asemenea, este important să faceți exerciții fizice și cât mai multă mișcare în aer liber.

 Când ajungeți în ziua 8, se recomandă să faceți o zi de pauză de la mâncarea solidă și să consumați doar apă și sucuri detoxifiante. După aceea puteți să reveniți treptat la dieta obișnuită, evitând totuși mâncărurile grase sau gătite în exces.