Siropuri home—made

 

Siropurile home—made un concentrat foarte gurmand

siropuri home made

 Vara este sezonul ideal de a degusta cele mai delicioase siropuri. Cu gheață și cu apă foarte rece, in niște cocktailuri pline de culoare sau chiar în farfurie, descoperă puterea acestor concentrate de savoare. Pentru siropurile home-made, imaginația nu are limite. Vei descoperi cu ajutorul lor toate savorile copilăriei.

 

Flori, ierburi, condimente, toate se folosesc pentru sirop.

 - trandafirii, florile de portocal, de lavandă sau de mac se pretează mai ales la prepararea unor cocktailuri romantice sau a unor dulciuri foarte pastelate. Lasă la macerat petalele de flori timp de 24 de ore în apă, filtrează și pune siropul la fiert. Poți încerca să amesteci florile cu fructele – trandafiri cu zmeură, floare de portocal cu căpșuni, lavandă cu caise, maci cu cireșe.

 - printre ierburi, menta piperita este una din cele mai fresh. Pune la macerat 500 de grame de frunze în 2,5 litri de apă fiartă, filtrează apoi pune la fiert cu 3kg de zahăr. Poți încerca să prepari această rețetă de sirop și cu cimbru, cu rozmarin și cu verbină. Acest sirop se poate folosi pentru carne, pentru brânză, etc.

 - siropurile de condimente vin cu un gust minunat pentru deserturile tale. Astfel, vei reuși să sublimezi gustul orezului cu lapte, a salatelor de fructe exotice, a cremei de zahăr ars sau a aluatului pentru tot felul de prăjituri. Poți miza pe cele de vanilie, de ghimbir sau de șofran.

 - siropurile de fructe sunt și ele foarte populare. Le poți folosi pentru brânză, pentru cocktailuri sau pentru înghețată.

 

Alege rețete de siropuri originale

 Siropurile pot să fie şi foarte originale. Renunță la siropurile clasice și prepară cele mai originale siropuri. Pune la topit bomboane gelifiate în apă și zahăr, lasă ala rece apoi filtrează. Perfect pentru o aniversare a celor mici. Pentru cei mai mari poți încerca siropurile de cafea, de ceai, de rom, de folosit în iaurturi sau în creme.