Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere

 

Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere

Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere Primăvara este momentul ideal pentru a slăbi, pentru a vă detoxifia corpul de toate toxinele acumulate în timpul iernii și de a scăpa de toate kilogramele în plus. Marele avantaj este acela că primăvara toată natura este în favoarea noastră și ne oferă verdețuri, fructe și legume din cele mai variate și mai bogate în vitamine, minerale și substanțe nutritive, pentru a ne reface organismul.

 

Salatele – aliatul numărul unu în detoxifierea organismului

 Salata verde, salata de spanac, salata de crudități de sezon, salata de rădăcinoase rase (morcov, țelină, ridichi, sfeclă roșie) sunt toate aliatele noastre pentru o detoxifiere cât mai rapidă și mai eficientă a organismului. Bogate în vitamina C, în complexul de vitamina B și în vitamina D, salatele ne ajută să ne reglăm tranzitul intestinal, să ne săturăm cu mai puțin și să ne învățăm stomacul cu un consum redus de alimente.

 

Ciorbele de verdețuri de sezon

 Oricât ar părea de banale sau de ”ieftine”, ciorbele de verdețuri de sezon sunt extrem de bune pentru organismul nostru. Ciorba de ștevie, ciorba de lobodă, dar și mâncărica de spanac cu ouă sunt bombe cu vitamine și minerale care ne ajută să ne refacem corpul după o iarnă în care am consumat alimente grase. Aceste ciorbe sunt ușor de pregătit, nu necesită multe ingrediente, sunt ușoare, cu puține calorii și constituie o adevărată ”mană cerească” pentru trup.

 

Smoothie-urile și lactatele, aliații sănătății noastre

 Un smoothie de sfeclă roșie, cu morcov, cartof și țelină, un smoothie de citrice (mandarine, portocale, kiwi) ori un smoothie de mere și banane (combinațiile sunt nenumărate) pot constitui un mic dejun ori o gustare sănătoasă și sățioasă. Chiar dacă este un simplu pahar de suc, acest smoothie conține mai multe vitamine și minerale decât orice tocană pe care ați consuma-o. Nu uitați nici de lactate, laptele proaspăt și iaurturile degresate care fac minuni pentru trupul nostru, ajutand la detoxifierea de primăvară.

Categorie: