Detoxifiază-te și păstrează-ți tinerețea cu ajutorul acestor 5 vegetale

 

Super alimentele te ajută să rămâi tânăr

Detoxifiază-te și păstrează-ți tinerețea cu ajutorul acestor 5 vegetale Dacă unul din principalele tale obiective este să mănânci sănătos, cu siguranță ai auzit deja vorbindu-se despre „super alimente”. Este vorba despre o serie de fructe și legume bogate în fitonutrienți, minerale, vitamine și proteine esențiale care ne ajută să luptăm împotriva unui număr mare de boli și să eliminăm toxinele. Un regim variat și echilibrat trebuie să conțină neapărat aceste super alimente. Azi îți vom prezenta cinci vegetale care îți vor permite să te detoxifiezi și să încetinești procesul de îmbătrânire.

 

Varza de Bruxelles

 Este delicioasă, se poate prepara în nenumărate feluri și reprezintă o sursă naturală de beneficii pe care ar fi păcat să nu le cunoști. Varza de Bruxelles este bogată în vitaminele A, C, E, luteină, o serie de compuși care luptă împotriva radicalilor liberi, evitând astfel oxidarea celulară care provoacă îmbătrânirea celulelor și dezvoltarea tumorilor. Aceste vegetale dispun de o substanță cunocută sub numele de sinigrină, un excelent protector al ficatului care stimulează principalele funcții, purificând organismul.

 

Morcovii

 Morcovii sunt savuroși și se pot consuma cruzi, fierți sau sub formă de suc. Trebuie să știi că pe lângă minerale și proteine morcovii conțin o substanță interesantă denumită falcarinol. Morcovii contribuie la reîntinerirea pielii datorită acestei substanțe care acționează ca un antioxidant. Fibrele prezente în morcovi ne ajută să eliminăm metalele grele precum plumbul. Culoarea portocalie a morcovului este dată de conținutul bogat de betacaroten, o substanță care ne păstrează pielea tânără pentru mai mult timp.

 

Crețușca

 Crețușca este delicioasă într-o mulțime de preparate, unul din cele mai bune vegetale pentru detoxifiere și pentru păstrarea tinereții. Crețușca conține o cantitate mare de carotenoide, un tip de antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi și accelerează procesul de cicatrizare. Crețușca este digestivă, purifică și reprezintă un aliat de nădejde pentru ficat și rinichi. Crețușca este bogată în iod și contribuie la reglarea metabolismului și la stabilizarea greutății. Conține o mulțime de antioxidanți precum fierul, calciul și magneziul. În plus, crețușca conține vitamine precum A, C și E.

 

Ciuperca shiitake

 Cu siguranță nu ești obișnuită să consumi acest tip de ciupercă însă merită inclusă pe lista alimentelor consumate. Această ciupercă oferă beneficii incredibile, detoxifică și purifică organismul, ne ajută să ne păstrăm tinerețea și să luptăm împotriva procesului de îmbătrânire. Ciuperca shiitake ameliorează vitalitatea și întărește sistemul imunitar, are grijă de ficatul nostru deoarece este o sursă naturală de beta-glucan, o substanță excelentă pentru eliminarea toxinelor nocive. Shiitake este bogată în Vitamina B3 care contribuie la eliminarea excesului de zahăr din organism și la stabilizarea greutății. Datorită conținutului bogat de antioxidanți, shiitake contribuie la menținerea tinereții pielii.

 

Dovlecelul

 Nu ezita să consumi dovlecel deoarece acesta este aliatul de preț al sănătății tale. Este bogat în apă și în fibre, ideale pentru purificarea organismului. Datorită vitaminelor și mineralelor conținute, dovlecelul are grijă de pielea noastră, de articulații, oase și creier. În plus, dovlecelul conține vitamina A și vitamina C precum și antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi.

 Profită de aceste minunate vegetale pentru a-ți detoxifia organismul și pentru a-ți păstra tinerețea.

Categorie: