Pepenele galben și beneficiile sale

 

Pepenele galben este bogat în vitamine și minerale

Pepenele galben și beneficiile sale Fiind foarte bogat în apă, pepenele galben este un diuretic foarte eficient care ne ajută să ne detoxifiem organismul, oferindu-ne în același timp o bogăție de vitamine și minerale. Să vedem care sunt beneficiile cele mai importante ale pepenelui galben:

 

1. Pepenele galben ne menține silueta

 Pepenele galben este sărac în calorii și nu constituie o amenințare pentru greutate, dimpotrivă, ne ajută la menținerea siluetei. De exemplu, 100 grame de pepene conțin doar 34 de calorii. Pepenele galben este foarte bogat în nutrienți și sărac în grăsimi. Totuși, trebuie luat în considerare faptul că dietele care recomandă pepenele galben ca aliment principal sunt foarte restrictive și nu este indicat să se urmeze deoarece pot apărea carențe de nutrienți.

 

2. Pepenele galben este un bun protector al inimii

 Dacă suferi de tensiune ridicată sau ai un nivel ridicat de colesterol, alege pepenele galben, deoarece este o sursă bogată de licopen, care este un tip de pigment vegetal care favorizează sănătatea cardiacă și ameliorează circulația sanguină.

 Este indicat să consumi 150 grame de pepene galben pe zi, iar ideal ar fi să-l incluzi la micul dejun. Pepenele galben este un fruct care fermentează foarte rapid în stomac, astfel încât nu este recomandat să-l consumi la cină.

 

3. Pepenele galben întărește sistemul imunitar

 Pepenele galben este o sursă excelentă de flavonoizi, minerale și vitamine esențiale care ne pot ajuta la combaterea multor boli.

 Unul din componentele sale cele mai interesante este citrulina, o substanță pe care corpul o folosește pentru a produce arginina. Arginina este unul din aminoacizii esențiali pentru accelerarea metabolismului și pentru menținerea sănătății sistemului imunitar.

 

4. Pepenele galben favorizează sănătatea pielii

 Pepenele galben este foarte bun pentru menținerea sănătății pielii, deoarece ne hidratează din interior către exterior, 80% din compoziția acestui fruct este apă.

 În plus, pepenele galben este bogat în antioxidanți, vitamina A, vitamina C, calciu, magneziu… toate acestea favorizează menținerea stării bune a pielii, părului, unghiilor.

 De asemenea, este interesant de știut, mai ales de către femei, faptul că pepenele galben ne poate ajuta să prevenim, de exemplu, crampele din timpul perioadei menstruale.

 Toate acestea se datorează bogăției de minerale și în special, de potasiu și magneziu, care sunt necesare pentru transmisia și generarea impulsurilor nervoase și pentru ca sistemul muscular să funcționeze corect.

 

5. Pepenele galben este un bun detoxifiant

 Știați că pepenele galben este un excelent diuretic și că acționează ca un laxativ blând? Dacă vom consuma în mod regulat pepene galben și mai ales, la primele ore ale dimineții, acesta ne va ajuta să eliminăm toxinele și să începem ziua cu energie, având un organism mai purificat.

 De exemplu, puteți prepara o băutură depurativă în fiecare dimineață. Iată în continuare rețeta unui delicios suc cu pepene galben care te va energiza:

 

Suc depurativ pe bază de pepene galben

 Ingrediente

 - 150 g de pepene galben

 - 10 boabe de struguri roșii

 - sucul de la o jumătate de lămâie

 - 1 pahar de apă (200 ml)

 - 1 lingură de miere (25 g)

 - 3 frunze de mentă proaspătă

 - 2 cuburi de gheață (dacă doriți)

 Ustensile

 - Un cuțit (preferabil ceramic pentru a evita oxidarea)

 - Blender

 - Un pahar mare pentru servire

 

Cum preparăm acest suc depurativ din pepene galben?

 - Prepararea este foarte simplă: alegeți pepenele galben pe care îl doriți, care să nu fie nici prea copt și nici verde. Tăiați-l în cubulețe.

 - Acum, adăugați frunzele tăiate de mentă proaspătă. Astfel, uleiurile esențiale se vor combina pentru un plus de savoare.

 - Adăugați sucul proaspăt de la o jumătate de lămâie.

 - Spălați boabele de struguri.

 - Puneți toate ingredientele în blender și procesați până veți obține un amestec omogen. Apoi, adăugați apa și lingura de miere și mai procesați câteva secunde. Turnați băutura într-un pahar și serviți-o proaspătă.

Categorie: