Produsele anti-perspirante pot fi cancerigene ?

Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar

produsele-anti-perspirante-pot-fi-cancerigene S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirante, care blochează porii pentru ca aceștia să nu elimine transpirație, poate contribui la creșterea riscului de cancer.

 Sărurile de aluminiu pot imita de asemenea estrogenul, iar multe cercetări medicale au demonstrat deja că aluminiul este absorbit și depozitat în țesuturile mamare. Aceste studii au sugerat faptul că nivelele ridicate de aluminiu ar putea fi utilizate ca un biomarker pentru a identifica riscul de a suferi de cancer de sân.

 Aluminiul este de asemenea o neurotoxină bine cunoscută, iar pacienții care suferă de boala Alzheimer, în general au nivele ridicate de aluminiu în creier. Cu toate că există și alte surse de aluminiu, produsele anti-perspirante sunt sursa principală, deoarece majoritatea persoanelor le folosesc în mod regulat.

 Sărurile de aluminiu reprezintă aproximativ 25% din volumul produselor antitranspirante, iar un studiu care a trecut în revistă sursele cele mai comune de expunere la aluminiu pentru ființele umane, a descoperit că folosirea antitranspirantelor poate crește în mod semnificativ cantitatea de aluminiu absorbită de corp.

 Conform acestui studiu, la fiecare aplicare a produselor anti-perspirante, se absoarbe aproximativ 0.12% aluminiu. Atunci când multiplicăm acest număr, în cazul aplicărilor succesive în cadrul unei zile, rezultatul poate fi o cantitate masivă de aluminiu – o otravă care ar putea fi chiar mai toxică decât mercurul.

 

Parabenii din anti-perspirante au fost relaționați de asemenea cu cancerul de sân

 Parabenii sunt un alt ingredient obișnuit din anti-perspirante, dar și din alte produse de îngrijire corporală, precum creme, loțiuni, etc., iar o cercetare medicală care a examinat parabenii sugerează faptul că folosirea zilnică a produselor de acest gen și care conțin parabeni pot crește riscul de cancer, în mod specific, de cancer de sân.

 Această cercetare a studiat zonele în care apăreau tumorile de sân și a determinat faptul că concentrațiile cele mai ridicate de parabeni erau zonele superioare ale axilelor și sânilor, unde în general se aplică anti-pespirantele. S-au găsit unul sau mai mulți parabeni în 99% din cele 160 de mostre de țesut recoltate din 40 de mastectomii.

 Parabenii sunt substanțe chimice care acționează ca și conservanți în produsele anti-perspirante și multe alte cosmetice, inclusiv loțiunile de protecție solară. Studii medicale anterioare au demonstrat că toți parabenii au activitate estrogenică în celulele cancerigene care provoacă cancerul de sân.

 Această cercetare ar trebui să fie un semnal de alarmă, iar cu toate că cercetătorii semnalează faptul că sursa de parabeni din corp nu a putut fi stabilită cu exactitate- de fapt, 7 din 40 de paciente au precizat că nu au folosit niciodată deodorante sau antiperspirante în decursul vieții, acest lucru revelează totuși că parabenii reprezintă o problemă, independent de sursa din care provin.

 Din păcate, foarte puține femei cunosc faptul că produsele anti-perspirante și deodorantele pe care le folosesc zilnic conțin parabeni foarte toxici, iar acești parabeni se pot acumula în timp în țesutul mamar.

 

Inclusiv deodorantele naturale pot conține aluminiu și parabeni

 Există pe piață multe mărci de deodorante care nu conțin substanțe chimice și aluminiu, iar multe dintre acestea sunt alternative sigure. Însă este nevoie să vă informați în prealabil și să citiți întotdeauna lista de ingrediente a acestor produse. De exemplu, producătorii unor deodorantele așa-zis naturale afirmă de multe ori că acestea nu conțin aluminiu, însă unele conțin un compus cunoscut ca alaun, forma cea mai comună fiind alaunul de potasiu, cunoscut și ca sulfat de aluminiu-potasiu.

 Alaunul de potasiu este o sare minerală naturală compusă din molecule care sunt destul de mari pentru a fi absorbite de piele. Acesta formează un strat protector pe piele care inhibă creșterea bacteriilor care cauzează mirosul specific de transpirație. Cu toate că acesta ar putea fi o alternativă mai bună pentru majoritatea anti-perspirantelor și deodorantelor de pe piață, nici acesta nu este complet lipsit de aluminiu… Când doriți să cumpărați o variantă naturală, trebuie să vă amintiți să evitați orice produs care conține parabeni.

Sursa: Ayurvedic Medica

Categorie: