Niciodată nu ești prea bătrân ca să întinerești din nou

 

Așa cum ești ceea ce mănânci, așa ești și pe-atât de tânăr sau bătrân pe cât te simți

Niciodată nu ești prea bătrân ca să întinerești din nou Anii nu au nicio legătură cu vârsta omului, în afara faptului că înregistrează trecerea timpului. O persoană poate fi bătrână la 30 de ani, iar alta poate să fie tânără la 70 de ani.

 Starea organismului este rezultatul direct al îngrijirii mentale și fizice de care a beneficiat în trecut, de respectarea tuturor legilor Creatorului.

 Starea mentală este de o importanță vitală pentru starea generală a oricărei persoane. Nu poți fi sănătos și să te gândești mereu la tot felul de dureri și afecțiuni. Nu poți fi fericit și în același timp să fii stăpânit de gânduri negative. Nu poți să fii tânăr și în același timp să fii obsedat de frica ravagiilor vârstei.

 

Ce înseamnă să fii tânăr?

 A fi tânăr înseamnă să te afli în posesia atributelor tinereții: sănătate, energie, vitalitate și un zâmbet permanent pe buze și în ochi. Este important să fii politicos, cordial, respectuos cu toți ceilalți, indiferent de religie sau statut social. Înseamnă să fii în permanență activ, să te miști, să nu apară momente de stagnare.

 Acesta este domeniul mental în care trebuie să lucrăm pentru A ÎNTINERI.

 Domeniul fizic este mai simplu, însă necesită hotărâre și voință colosală. Este foarte ușor ca după 50 sau 60 de ani să spui: “Aș vrea să-mi fi păstrat tinerețea.... Aș fi vrut să fi arătat cu cel puțin câțiva ani mai tânăr... Aș vrea să nu mi se rideze tenul..... Aș vrea.....

 Da, am vrea, și am vrea și am tot vrea, până când, cuprinși de panică, ne repezim la mijloacele artificiale cu care ne putem ascunde “ravagiile vârstei “, prin care o vreme ne putem amăgi pe noi înșine, dar nu și perestul lumii.

 Pentru a întineri nu există niciun secret. Pentru a întineri trebuie să fim sănătoși. Este important să-ți cunoști propriul organism, să-l asculți și să fii atent la anumite semnale.

 Crezi că reclamele la alimente și remedii pe care le citești sau le auzi la radio sunt adevărate și utile? Greșești enorm. Majoritatea acestor reclame se bazează, în mare parte, pe marketing, nicidecum pe calitățile alimentului care sunt bogate în amidon și făină, care grăbesc îmbătrânirea și asemenea remedii ajută la scurtarea și mai rapidă a vieții.

 Pentru a întineri, trebuie să fii plin de energie și vitalitate. Vitalitatea vine dintr-un simț adânc înrădăcinat al odihnei, echilibrului, conștientizării și al forței, care te face să simți că ești “pe acoperișul lumii“ și că viața merită cu adevărat să fie trăită clipă de clipă.

 Să ajungi la o vârstă la care majoritatea oamenilor sunt de mult morți și îngropați – a fi în viață, alert și plin de entuziasm la o sută de ani, având un organism egal cu al unui tinerel de 30 de ani reprezintă un scop pe care merită din plin să-l urmărești. O viață plin de experiențe înălțătoare!

Categorie: