Lentile de contact sau ochelari ?

 

Lentile de contact vs. ochelari

Lentile de contact sau ochelari ? Lentilele de contact sunt extrem de importante pentru cei care suferă de anumite afecțiuni ale ochilor și sunt obligați să poarte ochelari tot timpul sau numai în anumite momente ale zilei. Lentilele de contact sunt indispensabile dacă vreți să scăpați de ochelarii care va provoacă de cele mai multe ori neplăceri. Desigur, și ochelarii sunt foarte la modă acum, și chiar și persoanele care nu au nevoie de corecția vederii cu ajutorul acestora, îi poartă. Acum depinde numai de personalitatea și de alegerile fiecăruia în ceea ce privește disputa ”lentile de contact vs. ochelari”.

 

Avantajele și dezavantajele ochelarilor

 Este greu să știm cu exactitate cine a purtat cea dintâi pereche de ochelari pe vârful nasului, cert este că încă din secolul I, conform scrierilor istorice și antice datează informații despre aceștia. Ochelarii au fost concepuți pentru tratarea diverselor afecțiuni oculare și pentru îmbunătățirea vederii.

Abia în secolul al XII-lea putem vorbi despre prima pereche de ochelari adevărată, care a fost concepută și realizată de către un francez. Ochelarii pot fi purtați ocazional (la scris, citit, la televizor) sau permanent, atunci când problema este una mai gravă. Ochelarii pot fi pentru vederea de aproape, la distanță, intermediar, dar și multifocali. Ochelarii prezintă numeroase avantaje – aceștia sunt special concepuți pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții, calitatea vederii, pentru a trata afecțiunile de care suferim sau potențialele afecțiuni de care am suferi dacă nu am purta ochelari la timp. Ochelarii, mai nou, sunt la modă și extrem de des întâlniți, mai ales în rândul vedetelor. Însă acești ochelari de vedere prezintă și numeroase dezavantaje. În primul rând, ochelarii se aburesc foarte ușor, se murdăresc, și trebuie curățați în permanență. În al doilea rând, menționăm grija pe care trebuie să o poarte ochelarilor, purtătorul acestora, pentru a nu se sparge, a nu cădea, a nu-i scăpa de la ochi atunci când întreprind diverse activități. Ochelarii sunt extrem de pretențioși. Nu se pretează oricărei ținute și nu sunt potriviți oricărui tip de eveniment la care luăm parte. De asemenea, varianta clasică a ochelarilor de soare vă dau și o notă extrem de interesantă, chiar sexy și provocatoare.

 

Avantajele și dezavantajele lentilelor de contact

 În ultimul timp, lentilele de contact sunt din ce în ce mai folosite și mai căutate. Fie că vorbim de lentile de contact de vedere ori estetice, lentilele de contact sunt extrem de utile atunci când ne dorim o schimbare în viața noastră. Această schimbare este de bun augur, deoarece, odată cu alegerea lentilelor de contact, scăpăm de ochelari și devenim poate mai încrezători, și de asemenea putem alege o pereche de lentile de contact estetice, care să schimbe total culoarea ochilor și de asemenea și înfățișarea noastră. Lentilele de contact sunt extrem de ușor de folosit, se montează repede, se dau jos la fel de repede, se curăță într-o soluție specială și nu trebuie curățate mereu, nu se aburesc, vă protejează ochii și vă corectează vederea și nici nu se pierd atât de ușor. Cu ajutorul lentilelor de contact, cu alte cuvinte, reușim să mascăm o problemă de vedere, o afecțiune, fără niciun efort. Lentilele de contact sunt discrete și nimeni nu își va da seama de problema pe care o aveți în ceea ce privește vederea. Lentilele de contact trebuie folosite și ele conform prescripției medicului oftalmolog și nu la întâmplare. Așadar, în funcție de preferințele dumneavoastră, de personalitate și de mulți alți factori, puteți alege varianta clasică a ochelarilor de vedere, precum și varianta mult mai modernă și mai discretă a lentilelor de contact.

Categorie: