Cum să ne ascundem firele de păr alb

 

Fire de păr alb? Ce putem face?

cum-sa-ne-ascundem-firele-de-par-alb.jpg

 Primele fire de păr alb sunt o adevărată tragedie pentru mulți dintre noi. Deși unele dintre vedetele autohtone sau de la Hollywood au adoptat moda părului alb și îl poartă cu mândrie, nu toți putem face acest lucru. Așadar, părul alb este pentru toți, doamne sau domni deopotrivă o problemă. Unii dintre noi alegem să îl ascundem, alții să îl vopsească, alții să îl poarte cu mândrie ca o dovadă a maturității. Cert este că suntem cu toții oameni, îmbătrânim, iar firele de păr albe sunt o dovadă a trecerii timpului.

 

Ce să evităm?

 Unele lucruri chiar trebuie evitate atunci când observăm câteva fire de păr alb în cap. Spre exemplu, nu le smulgeți. Smulgerea firelor de păr alb este cel mai rău lucru cu putință pe care îl puteți face pentru scalpul dvs. Și, știți cum se spune... atunci când smulgeți unul, cresc trei la loc. Lucru nedovedit științific însă în viața de zi cu zi, smulgerea firelor de păr albe nu face altceva decât să le înmulțească și o dată ce vor crește la loc, vor fi și mai evidente.

 

Vopsirea părului

 Vopsirea părului este o soluție salvatoare pentru doamnele și domnii ce vor să își ascundă firele de păr albe. Așadar, vopseaua de păr, deși este oarecum dăunătoare pentru scalp, este benefică pentru aspectul fizic și pentru a ne recăpăta încrederea în sine. Nimeni nu vrea să vadă că îmbătrânește și nici să lase întreaga lume să observe acest lucru. De aceea, multe persoane apelează la vopseaua de păr. Aceasta trebuie aleasă cu grijă pentru ca nuanța să nu difere prea mult de cea naturală și se recomandă părerea și ajutorul unui specialist în domeniu.

 

Șamponul colorant

 Șamponul ce colorează părul este de asemenea o variantă minunată pentru persoanele care nu vor să își arate vârsta, grijile și...firele de păr alb. Acest șampon poate fi achiziționat din marile magazine și nu numai și poate fi folosit fără probleme de către oricine însă culoarea se duce destul de repede, după doar câteva spălări, în funcție de brand.

 

Variante naturale...

 Colorarea părului și acoperirea firelor de păr alb se poate face și cu ajutorul produselor naturale. Și anume, dacă aveți un păr mai deschis la culoare, folosiți ceai de mușețel. Ceaiul de mușețel nu numai că va da strălucire părului dumneavoastră, ci este bun și împotriva mătreței și a efectelor părului uscat și deteriorat și va acoperi firele de păr albe cu o nuanță aurie. Dacă vă doriți un păr cu o nuanță mai închisă, clătiți-vă cu ceai de levănțică după fiecare spălare. Levănțica conferă părului strălucire, luciu, repară firul de păr deteriorat și poate fi folosit de persoanele cu păr șaten, castaniu sau brunet pentru intensificarea culorii. De asemenea, ceaiul de frunze de nuc este indicat pentru persoanele șatene. Ceaiurile de plante pot acoperi și firele de păr alb.

Categorie: