Ce putem mânca în funcţie de emoţii

 

Ce să mănânci în funcţie de emoţii

Ce putem mânca în funcţie de emoţii Eşti supărat? Trist? Ai anumite angoase? Eşti obosit? Îţi spunem ce să mănânci în funcţie de emoţiile tale de moment, pentru a-ţi merge mai bine.

 Haideţi să vorbim puţin. Ce mâncaţi atunci când sunteţi stresaţi sau supăraţi? Toată lumea are nişte alimente sau ingrediente care îi ajută să se simtă mai bine. Dar cel mai adesea multă lume se precipită înspre ceea ce numim junk food. Un obicei cam prost. Atunci când acţionăm aşa se spune că ne mâncăm emoţiile. Dar am putea mânca altceva pentru a ne regla starea de dispoziţie şi pentru a controla nervii sau problemele cu care ne confruntăm.

 

Iată deci ce putem mânca în funcţie de emoţiile pe care le resimţim:

 Dacă eşti:

Iritabil 

 Cel mai bine ar fi să privilegiezi alimentele care conţin Omega 3, cum ar fi peştii graşi şi nucile, nişte glucide bune cum ar fi leguminoasele şi produsele din cereale, mai ales cele care conţin alac si ovăz.

Obosit

 Din punct de vedere mental şi fizic, cel mai bine ar fi să privilegiezi alimentele care conţin fier, cum ar fi leguminoasele, peştele, stridiile şi spanacul.

Stresat

 Trebuie să mizezi pe unele alimente bogate în vitamina C care reduc eliberarea în organism a hormonului stresului, cortizolul. Trebuie să îţi faci cât mai multe provizii de citrice, de kiwi, de varză, etc.

În pană de energie

 Trebuie să cauţi nişte surse de vitamina B care este responsabilă de buna funcţionare a sistemului nervos şi hormonal. Aici intră bananele, spanacul, sparanghelul, fructele de mare, peştii şi ouăle.

Obosit şi nu ai dormit bine

 Optează pentru nişte alimente care conţin triptofan, un aminoacid care activează producţia de serotonină şi de melatonină. Consumă deci cât mai multe banane, lapte, migdale, curmale, cireşe, smochine, etc.

Trist

 Vizează alimentele care sunt bogate în magneziu care ne pot regla emoţiile cum ar fi tofu, nuci, spanac, cartofi, etc.

 Tu ce mănânci în funcţie de starea ta de spirit?

Categorie: