4 modalități de a consuma fructe și legume

 

4 modalități de a consuma mai multe fructe și legume

4 modalitati de a consuma fructe si legume

 Toată lumea recomandă să se consume cel puţin cinci fructe şi legume zilnic. De acord. Dar cum? Din fericire, există câteva trucuri care te ajută să vii cu mai multă varietate la tine în alimentaţie făcându-ţi în acelaşi timp plinul de vitamine şi de minerale. Dacă vrei să vii cu mai multă verdeaţă la tine în alimentaţie iată care sunt cele mai bune modalităţi de a adăuga mai multe fructe şi legume regimului tău alimentar.

 

Sucurile smoothie

 Iată o modalitate foarte amuzantă şi foarte delicioasă care te ajută să consumi mai multe fructe şi legume. Sucurile şi smoothie. Consumă mai ales sucul de morcovi şi de ghimbir care are un gust delicios şi care din punct de vedere nutritiv este un amestec imbatabil. Va veni cu mai multă energie pentru tine şi va îmbunătăţi sănătatea ochilor.

 Există atâtea varietăţi de sucuri sau smoothie pe care le poţi prepara, este de ajuns dacă cauţi unele reţete care conţin fructele sau legumele tale preferate. Pentru legume, un amestec foarte bun este cel care conţine un amestec de ardei roşii,  ţelină şi de varză creaţă.

 

Ronţăitul

 Este un obicei nu foarte sănătos, cu o mică excepţie. Poţi ronţăi fără probleme fructe şi legume. În loc să dai iama în chipsuri sau dulciuri, cel mai bine ar fi să transformi acest gest în ceva benefic pentru formă. Pentru asta poţi tăia legumele precum morcovii, ţelina sau ardeii roşii în felii pe care le poţi consuma alături de un hummus sau salsa. Roşiile cherry sunt şi ele foarte bune pentru a potoli foamea. Trebuie să ai mereu la tine o caserolă plină cu legumele tale preferate.

 

Varietatea

 Este important şi să descoperi ce are natura de oferit şi să nu te limitezi la fructele şi legumele pe care le consumi de obicei. Vei putea profita de numeroase nutrienţi prezenţi în alimentele exotice precum bok choy, fasolea lungă sau kabocha.

 

Sosurile

 Dacă ai poftă de  paste în această seară, poţi încerca să adaugi unele fructe sau legume sosurilor pentru pastele tale preferate. Poţi de exemplu să tai ardeii felii sau să adaugi spanac sosului de tomate. Dacă nu vrei să prepari un sos poţi adăuga pur şi simplu legume pentru paste. Vei obţine un fel de mâncare mult mai consistent. O opţiune mai sănătoasă decât să foloseşti carne.

 Tu cum consumi fructele şi legumele?

Categorie: