Alimente laxative care favorizează tranzitul dacă ai constipație

 

Alimentele favorizează tranzitul și te scapă de constipație

alimente laxative care favorizeaza tranzitul daca ai constipatie

 În caz de constipație lejeră și pasageră, o alimentație adecvată poate rezolva rapid problema. Optând pentru unele alimente care favorizează tranzitul și consumând multă apă, vei scăpa rapid de constipație. Iată care sunt alimentele care favorizează tranzitul intestinal:

 

O femeie din două și un bărbat din trei suferă de constipație

 Dacă și tu te numeri printre aceștia, trebuie să mizezi pe fibre. Acestea favorizează tranzitul și te scapă rapid de constipație.

 Consumul de fibre, completat de consumul de apă permite crearea unei mase voluminoase care va stimula activitatea bacteriană a colonului. Unde putem găsi fibrele?

 

Leguminoasele, bogate în fibre

 Cunoscute și sub numele de legume uscate, leguminoasele sunt acele plante cultivate cu scopuri alimentare pentru boabele sau păstăile care se formează în ele. Din familia leguminoaselor fac parte mazărea, fasolea uscată (fasolea roșie, albă, neagră, pinto, azuki, mung), linte (verde, roșie, neagră). Introdu aceste leguminoase în alimentația de zi cu zi.

 

Fructele uscate cu coajă facilitează digestia

 Pe lângă faptul că fructele uscate cu coajă conțin magneziu și contribuie la scăderea nivelului de colesterol rău, acestea sunt extrem de bogate în fibre. Consumul unui pumn de fructe uscate la micul-dejun contribuie la prevenirea și combaterea constipației.

 Atenție însă: acestea au un conținut bogat de calorii.

 

Prunele, laxative naturale

 Printre fructele uscate, prunele sunt cele mai indicate în caz de constipație, datorită conținutului lor bogat de fibre insolubile: acestea nu sunt absorbite de către organism și absorb apa pentru a favoriza expulzarea materiilor fecale.

 

Fulgii de ovăz favorizează tranzitul

 Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre. Consumați cu puțină apă, aceștia funcționează ca un veritabil burete intestinal. Îi poți consuma sub formă de pudră.

 

Fructele proaspete, de consumat cu coajă și semințe

 Prunele, strugurii, fructele roșii și alte fructe pot fi extrem de utile în caz de constipație. Consumă coaja fructelor, dar și semințele, nu le îndepărta.

Categorie: