3 trucuri pentru a fi mai productiv la locul de muncă

 

Fii mai productiv la locul de muncă

3 trucuri pentru a fi mai productiv la locul de munca

 Cele mai bune obiceiuri alimentare încep la locul de muncă! Şi nu e de mirare deoarece petrecem foarte mult timp la locul de muncă.

 Dar este destul de uşor să uităm aici de cele mai bune rezoluţii şi să preferăm compania unui sandviş, a unei pizza sau a unor irezistibile batoane de ciocolată. Cu siguranţă că este vorba despre o hrană „facilă” cu un gust bun, consistentă, rapidă, dar este o alegere extrem de nefastă pentru eficienţa ta intelectuală, dar şi pentru cea fizică.

 Dacă te hrăneşti prost, te supui cel mai adesea la o doză suplimentară de stres în loc să ai grijă de starea ta de bine şi de corpul tău. Atunci când este vorba despre a fi şi despre a rămâne performant este foarte important să ai o alimentaţie cât mai sănătoasă. Iată câteva trucuri eficiente care te vor ajuta în această direcție:

 

Trucul numărul 1

 Hidratarea îţi permite să combaţi oboseala. Trebuie să bei cât mai multă apă în mod regulat pentru a putea combate oboseala. O apă bogată în săruri minerale te va ajuta să reglezi echilibrul nervos şi să lupţi deci  contra anxietăţii. Apa este un element esenţial pentru a fi mai productiv.

 

Trucul numărul 2

 Ia o gustare adecvată pentru a evita oboseala şi foamea care îţi dă târcoale prea des. Majoritatea adulţilor nu iau nicio gustare, ceea ce înseamnă că aceştia nu mănâncă deloc între micul dejun şi prânz. Dar o pauză care să reîncarce bateriile este extrem de importantă. Uită însă de băuturile energizante sau de cafele şi bazează-te pe o gustare cât mai echilibrată – alimente sănătoase, bogate în fibre şi în magneziu. Bananele, nucile, fructele uscate şi pâinea integrală sunt cele mai potrivite.

 

Trucul numărul 3

 Evită stresul în trei puncte. Stresul poate fi atacat prin intermediul alimentaţiei. Iată trei soluţii extrem de simple:

 - adaugă o lingură de drojdie de bere în vinegreta ta obişnuită. Conţine vitamina B indispensabilă pentru a lupta contra stresului;

 - mănâncă de două sau de trei ori pe săptămână peşte. Somonul, macroul, sardinele sau tonul sunt cele mai potrivite. Sunt alimente bogate în Omega 3, în acizi graşi esenţiali care acţionează asupra funcţiilor cognitive şi asupra stărilor de bună-dispoziţie;

 - consumă trei porţii de lactate pe zi. Calciul pe care îl conţin aceste produse este foarte indicat pentru persoanele stresate sau pentru cele care au tendinţe spasmofilice.

Categorie: