6 cauze surprinzătoare ale deshidratării

 

Deshidratare: 6 cauze surprinzătoare

6 cauze surprinzatoare ale deshidratarii

 Corpul nostru este compus din 60% apă. Uneori, este de ajuns să pierzi doar 2% din apă pentru ca starea ta de dispoziție să se modifice imediat, nivelul de energie să scadă și funcțiile cognitive să funcționeze într-un ritm extrem de încetinit.

 

Diabetul

 Persoanele care suferă de diabet sau care nu știu încă că suferă de diabet, prezintă un risc crescut de diabet. În momentul în care nivelul de zahăr din sânge este prea ridicat, corpul încearcă să scape de acest exces de glucoză crescând producția de urină. Dacă ești diabetică, dacă îți este sete des și urinezi foarte des, înseamnă că trebuie să îți supraveghezi cu atenție glicemia.

 

Menstruația

 Dacă ești la menstruație, nu ezita în a bea mai multe lichide decât în mod obișnuit. Estrogenii și progesteronul influențează nivelul de hidratare al corpului. Când acești hormoni „o iau razna”, cum este și cazul menstruației, trebuie să bei cât mai multă apă pentru a rămâne hidratată. Și sângele pierdut în timpul menstruației are o legătură directă cu deshidratarea.

 

Sindromul colonului iritabil

 Și sindromul colonului iritabil provoacă deshidratare. Acest lucru se datorează în principal simptomelor de diaree cronică. Dar și datorită faptului că, eliminând din alimentația noastră zilnică fructele și legumele crude, bogate în apă, reducem fără să ne dăm seama aportul hidric.

 

Hipertensiunea

 O mulțime de medicamente, printre care cele care tratează hipertensiunea arterială, acționează ca niște diuretice. Acestea cresc producția de urină și riscul de deshidratare.

 

Stresul

 Dacă te afli în permanență sub stres, glandele suprarenale vor fi epuizate provocând o insuficiență suprarenală. Problema este că aceste glande produc și aldosteron, un hormon ce ajută la reglarea nivelului de lichide și de electroliți din corp. Când te afli într-o perioadă de stres consumă cât mai multe lichide.

 

Suplimentele alimentare

 Și suplimentele alimentare au unele efecte secundare. Unele plante precum pătrunjelul cresc producția de urină, ceea ce poate duce la deshidratare.

Categorie: