Elimină tartrul în mod natural

 

Elimină definitiv tartrul în mod natural

elimina tartrul in mod natural

 Tartrul este o placă de bacterii de culoare galbenă care se acumulează pe emailul dinților și care se întărește, mai ales la nivelul gingiilor și asta din mai multe motive. Tartrul este și cel care îți poate urâți dantura.

 

Cauzele tartrului

 Cauza principala a tartrului este o alimentație mult prea acidă, bogată în zahăr, în alimente rafinate și în grăsimi rele. O altă cauză este bineînțeles o proastă igienă dentară. Cafeaua, ceaiul negru și fumatul contribuie și ele la apariția tartrului.

 

De ce trebuie să se evite formarea de tartru?

 Tartrul nu pune doar probleme estetice. Dacă nu se previne sau dacă nu se tratează, de-a lungul timpului, acumularea de bacterii poate duce la o inflamare a gingiilor care duce la rândul ei la gingivită.

 

Alimentele și complementele benefice

 - cele mai recomandate sunt fructele și legumele crude, mai ales merele și legumele cu frunze verzi.

 - susanul pentru nivelul său ridicat de calciu.

 - ștevia care este o plantă care acționează ca și un edulcorant natural, este o plantă foarte benefică pentru dinți.

 - apa de mare este un complement remineralizant care te ajută să te speli pe dinți și care îți întărește dinții, având o putere alcalină.

 - coenzima Q10 se recomandă atunci când tartrul a cauzat și gingivită.

 - argila albă de uz oral vine cu un aport alcalin pentru corpul tău și poate ameliora PH-ul din gură.

 

Băile pentru gură cu ulei

 Băile de gură cu ulei de floarea soarelui sunt un remediu ayurvedic din India. Vor curăța dinții, vor trata problemele gurii, dar te vor ajuta și să evacuezi toxinele și să îți cureți gura în profunzime.

 

Cărbunele activ

 Cărbunele activ este un excelent remediu pentru a albi și pentru a curăța dinții, dar și pentru a preveni problemele legate de bolile gurii. Este de ajuns dacă îți vei spăla dinții timp de 2 minute cu această pudră.

 

Apa oxigenată și bicarbonatul de sodiu

 Apa oxigenată este un remediu excelent pentru a albi dinții în mod natural. O dată pe săptămână trebuie să pui trei picături de apă oxigenată peste pasta de dinți.

 

Alte sfaturi

 - trebuie să te speli pe dinți după fiecare masă.

 - folosește o pastă de dinți ecologică și naturală, dar și ață dentară înainte de culcare.

 - dacă tartrul este mai vechi se poate elimina prin detartraj. Dar nu trebuie să apelezi prea des la acest procedeu deoarece distruge emailul dinților.

 

Categorie: