Cum poți reutiliza coaja de ceapă

 

6 feluri în care poți reutiliza coaja de ceapă

cum poti reutiliza coaja de ceapa

 Te-ai hotărât ca în acest an să nu mai risipești nimic? Vrei să refolosești la maximum tot ceea ce se poate și să optezi cât mai puțin posibil pentru coșul de gunoi?

 Ce zici? Cojile de ceapă se pot refolosi? Ei bine, da. Acestea se pot folosi la o mulțime de lucruri. Iată o mică selecție interesantă.

 

Pentru a înlocui făina de grâu

 Cojile de ceapă se pot usca și se pot zdrobi cât mai fin cu putință și se pot pune într-un vas care se poate închide ermetic. Se pot refolosi mai târziu pentru a înlocui făina de grâu pentru a prepara pâine sau un aluat pentru pizza.

 Cu siguranță că această pudră din coji de ceapă nu poate să înlocuiască totalmente făina, dar într-o slabă cantitate se poate folosi cu succes.

 

Contra crampelor

  Atunci când oboseala își face simțită prezența sau atunci când nu ai o alimentație prea echilibrată, crampele își pot face apariția. Uneori sunt foarte dureroase și îți fac apariția în toiul nopții. Cojile de ceapă pot trata însă această problemă.

 Ai nevoie de un pumn de coji de ceapă pe care să le pui la infuzat în apă caldă timp de 25 de minute. Bea apoi infuzia obținută zilnic. În două săptămâni crampele vor fi din ce în ce mai rare.

 

În grădină

 Deșeurile alimentare se pot folosi cu succes pentru a prepara un compost natural. Grădina ta deci poate profita din plin de coaja de ceapă. Sub efectul cojilor, pământul va deveni mai bogat și plantele vor fi cele mai frumoase.

 

Pentru o colorare naturală a hainelor

 Cu ajutorul cojilor de ceapă poți obține o culoare naturală minunată care se poate aplica pe hainele albe pentru a le reda viață. Dacă îți plac nuanțele mai calde îți va plăcea cu siguranță această idee.

 Pune la fiert în apă caldă cât mai multe coji de ceapă. Lasă la fiert până obții nuanța dorită. Haina pe care vrei să o vopsești trebuie îmbibată mai întâi în alt vas cu apă fierbinte apoi în soluția colorată. Lasă la macerat timp de 7, 8 ore. Clătește apoi totul cu apă.

 

Pentru felurile tale de mâncare

 Dacă îți place ceapa, poți folosi și coaja în preparate. Poți realiza de exemplu un fel de supă cu cojile lăsate la macerat în apă fierbinte. Un preparat care se poate folosi la supe, sosuri sau paste.

 

Pentru a schimba culoarea părului

 Trebuie să pui la macerat un pumn de coji de ceapă într-un pahar de apă fierbinte. Filtrează totul și amestecă totul cu 2 linguri de glicerină cosmetică. Aplică amestecul zilnic pe păr până vei obține culoarea dorită.

Categorie: