Trucuri pentru a te simți în formă

 

Fi în formă maximă toată ziua - 5 trucuri

trucuri pentru a te simti in forma

 Atunci când temperaturile sunt scăzute te simți cu siguranță mai vulnerabil la stres și la oboseală. Dar termometrul care măsoară starea ta de bine trebuie să fie menținut pe pozitiv. Nu știi cum? Cu cele 5 trucuri ale noastre care funcționează 100%.

 

Un automasaj al abdomenului

 La trezire, lungit în pat trebuie inspiri profund, inspirând aerul care trebuie să ajungă până la umeri. Expiră apoi la fel de profund. Apoi trebuie să reechilibrezi energiile și să activezi tranzitul prin unele gesturi care drenează. Cu mâinile pe abdomen, trebuie să faci un masaj circular insistând bine cu palmele. Cercurile trebuie să se facă în sensul acelor de ceasornic.

 

O trezire în formă

 Trebuie să începi ziua cât mai senin cu câteva posturi simple de yoga. Trebuie să începi cu muntele pentru a te reconecta cu corpul tău. În picioare, cu ochii închiși, cu picioarele pe sol unește mâinile la nivelul pieptului. Trebuie să ridici apoi brațele înspre cer și să te întinzi ușor înspre dreapta și apoi înspre stânga.

 Trezește apoi și articulațiile cu mișcări de rotație ale gâtului, cu cercuri ale umerilor. Întoarce și bustul de la stânga la dreapta.

 Trebuie să îți întinzi și coloana stând în patru labe. Fă ca și o pisică care se întinde.

 

O respirație calmă în timpul zilei

 În orice moment al zilei trebuie să practici respirația abdominală care favorizează relaxarea și care te destresează pe tine dar și sistemul digestiv. Pentru asta trebuie să inspiri umflând abdomenul la maximum și să expiri ca și cum ai vrea să aspiri buricul. Trebuie să faci mai multe cicluri respiratorii inspirând cinci secunde și expirând 8 secunde.

 

Hidratare non stop

 Chiar dacă este frig și mergi un pic în reluare iarna, asta nu înseamnă că nu mai ai nevoie de hidratare. Din contră, organismul are nevoie de apă pentru a funcționa optim – creier, eliminarea de deșeuri sau temperaturi corporale. Bea cât mai des o apă bogată în magneziu. Te va ajuta să lupți contra oboselii și a stresului și să te menții hidratat.

 

Un ritual de seară pentru a dormi mai bine

 La sfârșitul zilei ai nevoie de câteva mișcări care vor elimina tensiunile, vor activa circulația, te vor lăsa să te întinzi și te vor pregăti pentru somn. Lungit, poți plia picioarele și să aduci genunchii pe piept, ascultându-ți respirația și balansându-te ușor de la stânga la dreapta.

 

Categorie: