Cauze ale micțiunii frecvente

 

Cele mai dese cauze ale micțiunii frecvente

cauze ale mictiunii frecvente

 Simți nevoia să urinezi frecvent? Cu siguranță că acest lucru ți s-a întâmplat măcar o dată. Nu bine ai fost la toaletă că simți nevoia să mergi din nou. Din ce cauză se întâmplă asta? Și mai important – trebuie să te îngrijorezi?

 Din ce cauză apare nevoia imperioasă de a urina? În general se întâmplă din cauza unui consum prea mare de lichide. Este un lucru pozitiv deoarece înseamnă că rinichii funcționează așa cum trebuie și că pot curăța organismul de toxine. Dar uneori micțiunile frecvente nu sunt cauzate doar de consumul de apă.

 

Consumul excesiv de băuturi excitante

 Un lucru care poate te surprinde. Dar unele persoane au tendința să bea prea multă cafea și alte băuturi excitante cum ar fi cola sau băuturile energizante. Un lucru deloc bun pentru sănătate. Trebuie să știi un lucru – cantitatea de urină depinde de echilibrul hidro-electrolitic al organismului. Și prea multe băuturi energizante, excitante pot altera acest echilibru.

 

Diabetul

 Are mai multe simptome printre care și nevoia de a urina frecvent care duce la deshidratare și la carențe în potasiu foarte importante.

 Micțiunea frecventă în acest caz este cauzată de lipsa de insulină din corp.

 

Consumul de unele medicamente

 Atunci când urmezi un tratament medicamentos poți suferi din cauza vezicii și simți nevoia să urinezi mai des. Unele medicamente au acest efect.

 

Problemele legate de stres

 Anxietatea si stresul sunt cele care pot altera funcționarea biologică. Avem probleme stomacale, intestinale, nervoase, diareice sau vertij. Și fără îndoială vezica poate deveni mai nervoasă și perturbată din cauza anxietății.

 

Infecțiile

 Infecțiile sunt cea mai frecventă cauză a urinărilor frecvente. Infecții ale căilor urinare, ale uretrei, ale țesutului renal, ale vulvei sau vaginului. Dar pot apărea și din cauza problemelor hormonale, legate de bacterii sau de un sistem imunitar slăbit.

 

Câteva remedii simple contra micțiunii frecvente

 Nu uita că micțiunile frecvente pot fi simptomele unei boli sau ale unei alterări ale stării de sănătate. Trebuie să știi de unde provin și să le tratezi în mod adecvat. Dar pe lângă medicamente mai poți apela la:

 - o infuzie de ghimbir, un excelent antiinflamator.

 - multă apă pentru a nu te deshidrata.

 - un cățel de usturoi și un pahar de apă de consumat seara.

 - o infuzie de coada-calului cu câteva picături de lămâie cu car să începi ziua.

 - o alimentație care să nu conțină oțet, asezonări, cafea, carne roșie, ciocolată zahăr rafinat, etc.

Categorie: