Alimente bogate în seleniu

 

Seleniul, mineralul esențial pentru organism

alimente bogate in seleniu

 Seleniul este unul din oligoelementele antioxidante esențiale bunei funcționări ale organismului nostru. Deoarece corpul nostru nu îl poate sintetiza, ar trebui să îl luăm din hrană sau sub formă de supliment alimentar. Descoperă care sunt principalele alimente care îți permit să îți faci plinul cu seleniu.

 

Nucile braziliene sunt foarte bogate în seleniu

 Studiile arată faptul că seleniul contribuie la prevenirea cancerului la prostată, la colon și cancerului la plămâni. Dacă vrei să faci o cură cu seleniu, este de ajuns să consumi nuci braziliene în mod regulat. 30 de grame de nuci braziliene conțin în jur de 575mg de seleniu. Deoarece conțin și vitamina E, un alt antioxidant care favorizează munca seleniului și protejează membranele celulare de oxidarea provocată de radicalii liberi, nucile braziliene reprezintă alimentul cheie pentru a nu suferi o carență de seleniu.

 

Carnea de porc un aliment bogat în seleniu

 Seleniul intervine și în funcționarea tiroidei și în sinteza hormonului sexual masculin, testosteronul. Atât bărbații cât și femeile ar trebui să consume carne roșie. Pentru a fi sigură că această carne de porc este bogată în seleniu, alege-o pe cea de proveniență bio. 100g de cotlet de porc conține în jur de 48mg de seleniu.

 

Peștii și crustaceele conțin seleniu

 Seleniul permite și tratarea astmului și contribuie la sănătatea scalpului. Pentru a-ți face plinul de seleniu dar și de Omega 3, de zinc și de iod, mizează pe pești și crustacee. Tonul în conservă conține aproximativ 60-80mg de seleniu.

 

Legumele, cerealele integrale și floarea-soarelui o sursă bună de seleniu

 Chiar dacă legumele și cerealele integrale sunt o sursă bună de seleniu este esențial să le consumăm pe cele bio deoarece pesticidele au caracteristica de a reduce calitatea și cantitatea acestui oligoelement. Îți poți asezona salatele și sandwich-urile pe bază de crudități cu semințe de floarea-soarelui. Bogate în Vitamina E (care favorizează acțiunea seleniului), în Vitamina B1 (esențială pentru sistemul nervos) și în magneziu (care ne protejează de tahicardie, crampe musculare, insomnie și oboseală fizică), semințele de floarea-soarelui conțin 79mg de seleniu (100g).

 

Categorie: