Alimente grase bune pentru sănătatea ta

 

Alimente grase benefice pentru sănătatea ta

alimente grase bune pentru sanatatea ta

 Alimentele mai grase sunt acuzate peste tot de tot felul de lucruri. Unele sunt însă benefice pentru sănătatea ta. Iată câteva exemple.

 

Avocado

 Avocado este cel care asigură protecția inimii. Fructul avocado este un aliment mai gras care conține mai ales grăsimi sănătoase mono-nesaturate.

 Acestea sunt cele care favorizează scăderea nivelului de colesterol și care au virtuți pentru protejarea inimii. Avocado mai conține și o mulțime de vitamine – K, B9, provitamine A, minerale, antioxidanți, dar și carotenoizi care sunt foarte eficienți contra bolilor legate de ochi.

 De consumat deci avocado în mod regulat în salate sau și mai bine în guacamole.

 

Nucile și semințele sunt cele care combat diabetul

 Nu toate însă. Nucile, alunele, migdalele, nucile de Brazilia, de Macadamia sau fisticul sunt cele mai benefice. Dar și semințele de in.

 Nucile și migdalele din această listă sunt majoritatea bogate în acizi grași mono și poli nesaturați dar și în vitamina E și produc proteine.

 Acestea joacă un rol important în îmbunătățirea nivelului de colesterol din sânge, în stabilizarea ritmului cardiac, în producția de testosteron și permit mai ales controlarea apetitului. Semințele de in sunt bogate în acizi grași omega 3. nucile și migdalele sunt cele mai eficiente atunci când nu sunt sărate și nu sunt nici prăjite.

 

Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți

 Aici trebuie să privilegiezi ciocolata neagră care conține cel puțin 70% cacao. Bogăția sa în antioxidanți ajută la menținerea unui nivel scăzut al tensiunii. De altfel, ingredientul cacao conține fier, magneziu dar și numeroase vitamine.

 De consumat în tablete aproximativ 16 grame pe zi.

 

Uleiurile vegetale sunt excelente pentru creier

 Uleiul de măsline se recomandă pentru prepararea mâncărurilor, în timp ce uleiul de rapiță, de nuci, de soia sau cel din germeni de grâu este ideal pentru asezonare. Sunt bogate în acizi grași omega 9 și acizi grași nesaturați. permit scăderea în mod natural a nivelului de colesterol rău dar asigură și protecția inimii și a neuronilor.

 Consumă măcar o lingură pe zi din aceste uleiuri.

 

Categorie: