Sfaturi pentru a evita „păianjenii “ vasculari

 

Micii păianjeni sunt o problemă estetică

sfaturi pentru a evita paianjenii vasculari

 Micii păianjeni care se formează uneori sub piele sunt cel mai adesea o problemă estetică din cele mai comune dar și una din cele mai detestate la femei. Este vorba despre unele mici vene roșii sau albastre aparente care sunt cauzate de o dilatare capilară și de vasele de sânge superficiale. Sunt și unele probleme care pot cauza și varice. În general nu sunt dureroase dar sunt foarte inestetice deoarece pot apărea pe picioare dar și pe față.

 

Care sunt cauzele acestor păianjeni?

 În general, apariția acestor păianjeni vasculari poate fi cauzată de ereditate, de sarcină, de o schimbare brutală în greutate, de poziția așezată sau de consumarea unor medicamente sau a unui stil de viață nesănătos printre altele.

 

Cum poți preveni apariția lor?

 Pentru a evita dilatarea vaselor de sânge nu există o metodă sigură sau precisă. Dar există unele sfaturi și bune obiceiuri pentru a preveni aceste probleme.

 

Îmbunătățește circulația sanguină

 O bună circulație sanguină este esențială pentru a preveni aceste probleme. Pentru o circulație normală trebuie să faci în mod regulat exerciții, să îți ții picioarele ridicate atunci când te așezi și să faci exerciții de întindere dacă stai jos mai mult timp.

 

Controlează greutatea

 Kilogramele în plus și obezitatea sunt cauzele cele mai frecvente care generează apariția păianjenilor deoarece presiunea este mai puternică asupra picioarelor. Este deci important să slăbești și să îți controrolezi greutatea.

 

Masează-te în mod regulat

 Un bun masaj este cheia pentru a îmbunătăți circulația sanguină și pentru a preveni chiar combate această problemă. Fă un masaj folosind oțet de mere sau comprese îmbibate în oțet. Aplică și aloe vera pe zonele afectate și masează cu mișcări circulare.

 

Dormi cu picioarele ridicate

 O altă modalitate de a te bucura de o mai bună circulație sanguină. În timp de dormi pe spate pune o pernă pe picioare.

 

Îmbunătățește regimul alimentar

 Trebuie să consumi cât mai multe alimente antioxidante și bogate în vitamina A și C. Este important și să reduci consumul de sare, să bei cât mai multă apă, mai multe fructe, mai multe legume, pui, pește și cereale.

 

Fă exerciții pentru tonifierea picioarelor

 Mergi pe jos, fă step, aleargă, sari, pedalează….

 

Nu sta picior peste picior

  Circulația sanguină va fi mai dificilă. Deci pot apărea păianjenii.

 

Poartă haine și pantofi confortabili

  Hainele prea strâmte și pantofii cu toc pot influența apariția acestor probleme.

 

Folosește o cremă solară

  Razele soarelui pot agrava această problemă. Deci dacă te expui la soare ai nevoie de o cremă solară.

Categorie: