Grepfrutul, o citrică care se potrivește cu orice

 

Grepfrutul se potrivește cu orice

grepfrutul o citrica care se potriveste cu orice

 Grepfrutul este un fruct de iarnă pe care însă îl putem consuma tot anul. Este rotund, cu o coajă galbenă sau portocalie, mai groasă, o coajă care ascunde un fruct rozaliu suculent, ușor acidulat și absolut delicios.

 

Care sunt beneficiile grepfrutului?

 Unele fructe sunt perfecte pentru a ține medicii la distanță. Printre ele se află și fructul avocado dar și grepfrutul. Un amestec între cele două este de altfel delicios. Este un fruct foarte bogat în vitamina C, la fel de bogat ca și portocala dar care conține în același timp mai puține calorii. Mai conține și vitamina A dar este plin și de antioxidanți. Participă de asemenea eficient la aportul de minerale și de oligoelemente, este bogat în potasiu, calciu și magneziu. Pe scurt, nu trebuie să te privezi de el.

 

Grepfrutul poate să fie un aliat pentru a slăbi?

 Vrei să pierzi câteva kilograme acumulate în plus? Nu ezita atunci să consumi un delicios grepfrut la micul dejun sau o jumătate de grepfrut înainte de fiecare masă. Nu este însă un aliment magic, un aliment care să topească toate kilogramele acumulate dar poate fi de ajutor atunci când ții un regim.

 

Grepfrutul luptă contra nivelului de colesterol rău

 Grepfrutul nu conține foarte multe calorii, nu conține grăsimi, are un indice glicemic foarte scăzut și în plus mai poate stimula secrețiile digestive și să ajute tranzitul intestinal. Dar mai poate lupta și contra nivelului de colesterol rău.

 

Cum poți consuma grepfrutul?

 La fel ca și multe citrice, grepfrutul poate să se consume alături de numeroase feluri de mâncare. Are un gust acidulat care face diferența. Cei care iubesc peștele îl pot consuma alături de crustacee, cum ar fi crabii sau creveții. Este o garnitură favorită pentru felurile de mâncare pe bază de pește, combinația de orez și de grepfrut este un regal de asemenea.

 Dacă preferi carnea, poți consuma un sote de porc, de pui sau de rață. Pentru un mic dejun lejer poți consuma grepfrutul alături de salatele tale. Va veni cu mai multă culoare dar și cu mai mult gust. Se poate degusta sub formă de marmeladă, de suc de fructe, de cupcakes, etc.

 

Grepfrutul este ideal în salate

 Grepfrutul este ideal într-o salată alături de nuci, de feta și de puțină vinegretă pentru un fel de mâncare delicios și echilibrat. Se poate pune și pe grătar pentru a te bucura de un gust caramelizat delicios. Este perfect alături de miere.

 

Un sos de grepfrut este la fel de delicios.

 Amestecă feliile de grepfrut cu lămâie verde, cu ceapă caramelizată, cu ardei jalapeno și un avocado. Este ideal alături de somon și salate.

Categorie: