Soluții naturale pentru calmarea angoaselor

 

Soluții pentru calmarea angoaselor

solutii naturale pentru calmarea angoaselor

 Atunci când anxietatea nu îți dă pace, există câteva soluții naturale pentru a te calma. Ne gândim la plante bineînțeles, dar și la respirație.

 Oboseală, stres, probleme… nu ai nevoie de foarte multe pentru a te simți invadată de emoții. Ce e de făcut deci atunci când micile angoase ale vieții de zi cu zi apar la suprafață?

 

Un ulei esențial pentru masaj și pentru o relaxare rapidă

 De ce te ajută? Atunci când nivelul de stres urcă, uleiul esențial de oregano care echilibrează sistemul nervos este cel mai eficient.

 Pentru a mări efectul său, trebuie să îl aplici pe plex, un loc al digitopuncturii, care este sediul tuturor emoțiilor. Cel mai adesea te simți opresat în acest loc atunci când ai angoase.

 Cum trebuie să îl folosești? Varsă 5 picături de ulei esențial de oregano peste o linguriță de ulei vegetal – de migdale dulci de exemplu. Dacă nu îți place mirosul său, îl poți asocia cu alte uleiuri esențiale cu virtuți relaxante – lavanda de exemplu.

 Trebuie să masezi cel puțin 2 minute făcând cercuri cu vârful degetelor, respirând așa cum trebuie. Cel mai bine ar fi să faci un masaj în sensul invers acelor de ceasornic.

 

Un exercițiu de respirație pentru anxietate

 De ce te ajută? Respirația profundă este o tehnică de relaxare rapidă, folosită peste tot dacă simți că nivelul de stres urcă – în mașină sau la birou de exemplu.

 De îndată ce vei respira mai profund, expirând îndelung, organismul se va relaxa. În timp ce o respirație mult prea scurtă este cea care întreține angoasele. Și concentrându-te asupra respirației, te vei elibera de toate gândurile negative.

 Trebuie să inspiri pe nas căutând să umfli abdomenul la fel ca și pe un balon. Trebuie să faci aerul să urce până la umeri. Trebuie să respiri apoi ușor pe gură.

 

Păducelul pentru a calma o anxietate pasageră

 Atunci când angoasa vine din cauza unui eveniment și vine cu unele simptome precum palpitații, tremur, hiperemotivitate, păducelul este planta de ales deoarece acționează foarte repede. Este cea care reglează și calmează sistemul nervos simpatic cu o acțiune ușor sedativă.

 Trebuie să consumi deci extrase de plante standardizate sub formă lichidă sau capsule. Păducelul are o acțiune rapidă în cazul în care o angoasă își face apariția dar se poate face și o cură cu această plantă.

 

Griffonia

 Pentru a calam un temperament mai stresat. Dacă ai un teren anxios și dacă cel mai nesemnificativ eveniment te stresează, înseamnă că ai o problemă generală de adaptare la stres de care trebuie să te ocupi așa cum trebuie pentru ca să nu se acumuleze mai multe.

 Semințele de griffonia conțin un precursor al serotoninei. Această plantă te ajută să înfrunți mai bine stresul, este interesantă în caz de angoase cu probleme de dispoziție și de iritabilitate.

 Poți consuma capsule pe care să le iei la sfârșitul zilei sau seara cu o oră înainte de culcare. Ideal ar fi să începi cu o cură de 3 luni.

Categorie: