Cum poți câștiga războiul contra celulitei?

 

Celulita, coșmarul femeilor și a bărbaților

cum poti castiga razboiul contra celulitei

 Este coșmarul oricărei femei sau chiar și al unor bărbați. Este vorba despre blestemata celulită. Fie că ai câteva kilograme în plus, fie că ești slabă, nimic nu se schimbă. Dacă te vei înfometa și dacă vei ține un regim drastic nu vei rezolva nimic. Atunci când vrei să declari război pielii cu aspect de coajă de portocală, trebuie să ții cont că este vorba despre un război care trebuie să fie dus pe mai multe fronturi. Iată un plan de atac.

 

Activitatea fizică înlătură celulita

 Sportul și activitatea fizică sunt cele care stimulează sistemul circulator și returul venos, lucru care va duce la diminuarea mărimii adipocitelor și care va tonifia mușchii. Pielea este mai întinsă, mai fermă și deci și mai netedă. 20, 30 de minute pe zi de exerciții, de 3 sau 4 ori pe săptămână trebuie să constituie o bază regulată.

 

Sporturile de privilegiat

 Trebuie să te folosești de apă. Apa este cea care masează, care drenează și care accentuează munca mușchilor. Deci trebuie să mizezi pe aquagym, pe aquabike măcar de două ori pe săptămână. Sporturile precum pilates, yoga sau strechingul sunt cele care au grijă de postura ta. Și mai poți folosi și bicicleta la sală.

 De evitat – sporturile de impact precum boxul, tenisul sau squashul. Dar dacă unul din aceste sporturi este pasiunea ta nu trebuie să renunți, deoarece sportul este foarte important.

 

Alimentația

 Cel mai bine ar fi să îți reechilibrezi alimentația pe termen lung dar cu blândețe. Scopul este să limitezi alimentele inflamatorii care nu te lasă să slăbești. Trebuie să privilegiezi proteinele și legumele precum cartoful dulce, anghinarea, spanacul, sparanghelul sau avocado. Pe post de desert trebuie să consumi fructele roșii, sucul de rodie și strugurii. Trebuie și să limitezi la maximum aportul de sare dar și zaharurile rapide. Trebuie să eviți semi-preparatele dar și băuturile carbogazoase care pot favoriza retenția de apă.

 

Masajul anticelulitic

 Masajul este foarte eficient. Este cel care va face ca pielea să fie mai netedă și care va îmbunătăți circulația sanguină. Aparatele care îți permit să faci un masaj acasă sunt soluția ideală.

 

Hainele care te ajută să slăbești

 Au o acțiune drenantă, sunt cele care ameliorează circulația sanguină și care previn apariția celulitei. Sunt cele care combină micro-masajul constant cu intensificarea schimburilor celulare. În două luni vei putea măsura rezultatele în centimetri. În plus, sunt haine modelatoare.

Categorie: