Înlocuieşte cafeaua cu limonada

 

De ce să înlocuiești cafeaua cu limonada? 10 motive

inlocuieste cafeafua cu limonada

 Ce ai zice dacă ți-am propune să înlocuiești cafeaua de dimineață cu o limonadă călduță? Poate că nu pare foarte savuros dar este extrem de sănătos. Iată câteva motive care s-ar putea să te convingă.

 

Pectina

 Este o fibră alimentară solubilă în apă prezentă într-o cantitate destul de mare în lămâie. Este cea care încetinește absorbția de zaharuri și care vine cu o senzație sa sațietate. Poate chiar să scadă nivelul de colesterol rău, să scadă nivelul de zahăr din sânge sau chiar să prevină cancerul de colon.

 

Limonada poate stimula sistemul imunitar

 Are un nivel important de vitamina C și de potasiu. Sunt doi compuși care îți pot întări corpul contra maladiilor și care te ajută să controleze tensiunea arterială. Potasiul chiar poate să stimuleze funcțiile cerebrale.

 

Este alcalinizantă

 Lămâia este foarte acidă. După ce sunt metabolizați, acizii se oxidează în timpul procesului digestiv și lasă reziduuri alcaline cum ar fi carbonații și bicarbonații. Și unele terapii consideră că sursa principală a tuturor problemelor provine de la un surplus de aciditate din organism. Se preconizează deci evitarea unor alimente acide și consumarea unor alimente alcaline.

 

Favorizează o pierdere în greutate

 Lămâia poate înlătura senzația de foame datorită pectinei. Se pare că și o alimentație alcalină poate să favorizeze pierderea în greutate. O limonadă băută pe stomacul gol îți va accelera metabolismul și grăsimile vor fi arse mai rapid.

 

Quercentina

 Are un efect antioxidant, antiviral, antialergic dar este și anti-canceros. Mai poate regla și nivelul de zahăr și îți ajută sistemul digestiv să transforme mai bine alimentele.

 

Este cea care evită și tratează infecțiile

 Datorită proprietăților sale anti-bacteriene, lămâia poate să trateze orice tip de infecție a sistemului respirator. Este excelentă deci contra aftelor dar și a durerilor de gât. Dacă ai o otită poți pune două picături în ureche. Este super eficientă.

 

Limonada un diuretic natural

 Deci vei evita sau vei trata mai ușor infecțiile urinare. Lămâia poate accelera și expulzarea acidului uric care este cauza artritei, a reumatismului sau a gutei.

 

Lămâia te poate înfrumuseța

 Lămâia elimină toxinele deci epiderma ta va fi mai sănătoasă. În plus, vitamina C ajută la prevenirea ridurilor și reduce imperfecțiunile pielii. Vei putea profita deci de un ten mult mai strălucitor.

 

Dinți mai albi și mai sănătoși

 Vei vedea că după ce vei limonadă, dinții tăi vor fi mai albi. Lămâia are și un efect preventiv asupra cariilor și poate veni cu o respirație mai proaspătă.

 

Limonada are un efect energizant

 Este la fel de energizantă ca și cafeaua se pare. Este o alternativă la cafea care îți protejează și sistemul cardiovascular.

Categorie: