Fă din corpul tău un aliat anti-stres

 

Ai grijă de corpul tău

fa din corpul tau un aliat anti stres

 Moralul înseamnă sănătate, dar și invers. Este imposibil să fii cu moralul ridicat dacă nu te lasă corpul. Iată deci care este cel mai bun program pentru o vitalitate în top.

 

Începe cât mai bine ziua

 Pentru a începe ziua cât mai bine, plin de energie, trebuie să te trezești așa cum trebuie. Înainte de a sări din pat deci, trebuie să îți faci timp pentru a te întinde ca și o pisică. Trebuie să dai mușchilor timp să se trezească mai ales atunci când este frig.

 

Nu pleca de acasă cu stomacul gol

 Atunci când iei micul dejun trebuie să îți faci timp și pentru a bea o băutură caldă care să te rehidrateze. Ai nevoie și de un minimum de glucide. Mai completează totul cu brânză și cu semințe de dovleac. Sunt alimente bogate în triptofan care se vor alia cu glucidele pentru a fabrica serotonina care îți stimulează mentalul.

 Dar poți consuma și câteva fructe uscate bogate în magneziu pentru a reuși să îți armezi corpul să reziste contra stresului.

 

Ai nevoie de un ritual zen seara

 Trebuie să încerci și să cinezi cât mai lejer seara și la o oră fixă deoarece mesele bogate sunt cele care îți perturbă somnul. Trebuie să îți dai turn off și să întreprinzi o activitate liniștită.

 

Un ceai de mușețel, de tei sau de verbină sunt cele care te ajută și ele să te calmezi

 Trebuie să răspunzi și la primele semne ale somnului și nu lăsă să treacă ora ta obișnuită de somn.

 

Sport

 Puțin, mult… chiar dacă ești obosită trebuie să te forțezi puțin, deoarece sportul este cel care te poate energiza. Te va ajuta și să scapi de unele tensiuni. Să nu mai vorbim de faptul că activitatea fizică te ajută să eliberezi și endorfinele, hormonii unei stări de bine. Mișcarea vine și cu cea mai plăcută și sănătoasă stare de oboseală care va favoriza adormirea.

 

Ai nevoie de băi de natură

 Trebuie să admiri și să contemplezi bogăția și diversitatea naturii. Ascultă murmurul vântului, cântecelele păsărilor, susurul unui izvor și profită de beneficiile mersului pe jos cât mai mult.

 

Alege alimentele care te binedispun

 Alimentele de sezon și cele naturale îți întrețin vitalitatea. Dar și unii nutrienți. Cei mai buni prieteni ai nervilor sunt – magneziul, sardinele în ulei, semințele de coriandru și de susan, ciocolata și cacao. Dar și alimentele care conțin vitaminele B6.

Categorie: