Kiwi, fructul minune al iernii

 

Kiwi reprezintă o mină de energie

kiwi fructul minune al iernii

 Fruct verde exotic, kiwi reprezintă o mină de energie de consumat fără moderație pe tot parcursul iernii. Însă acesta nu este singurul său beneficiu. Descoperă-le în cele ce urmează.

 

Kiwi are un conținut bogat de Vitamina C

 Kiwi este unul din cele mai bogate fructe în Vitamina C. Se află la egalitate cu portocala. Conform specialiștilor, un singur kiwi pe zi (de 110-120g) este de ajuns pentru a acoperi aporturile zilnice necesare recomandate de Vitamina C. O adevărată bombă de Vitamina C, utilă în special pentru cei care consumă puține fructe și legume sau pentru fumători care au tendința să dezvolte carențe de Vitamina C.

 

Kiwi ne protejează de răceală și gripă

 Un studiu italian efectuat asupra unui număr de 18000 de copii, publicat în anul 2000 a demonstrat faptul că, cu cât copiii consumă mai mult kiwi sau citrice (5-7 porții pe săptămână), cu cât riscul de a suferi de probleme respiratorii, de răceală și gripă este mai redus, cu până la 41%. Toate aceste beneficii din sfera ORL se datorează tot conținutului bogat de Vitamina C.

 

Kiwi stimulează tranzitul

 Kiwi are un aport de fibre deloc neglijabil, ideale pentru favorizarea tranzitului digestiv. Două fructe de kiwi au un aport de 5g de fibre, adică în jur de 15% din porția zilnic recomandată. Remediul ideal în caz de constipație lejeră în paralel cu consumul altor fibre (fructe și legume, cereale, leguminoase).

 

Kiwi este aliatul curelor de slăbire

 În primul rând deoarece este un fruct cu un conținut scăzut de calorii, în jur de 50 de calorii/100g. În al doilea rând deoarece are un conținut de peste 80% apă și doar 0,3g de grăsime la 100g. Datorită fibrelor conținute, kiwi conferă rapid senzația de sațietate. Un alt aspect interesant al fructului de kiwi este că are un conținut bogat de potasiu cu un efect lejer drenant și diuretic.

 

Kiwi este fructul ideal pentru sănătatea cardiovasculară

 Datorită conținutului bogat de fibre kiwi participă la prevenirea bolilor cardiovasculare, reglând nivelul de colesterol și de zahăr din sânge.

 

Kiwi este un antioxidant super

 Vitamina C conținută de kiwi face parte din antioxidanții de care avem nevoie pentru a lupta mai bine împotriva a tot ceea ce este agresiv pentru organismul nostru: frig, poluare, infecții. Un stimulant al imunității extrem de interesant pe timp de iarnă pentru a ne putea apăra cât mai bine de virusuri. În afară de Vitamina C, kiwi conține alți antioxidanți precum Vitamina E și polifenoli.

Categorie: