O iarnă tonică, fără kilograme în plus

 

O iarnă tonică, fără kilograme în plus

o iarna tonica fara kilograme in plus

 Știai că îți poți „betona” organismul din interior cu ajutorul unei alimentații echilibrate? Și o alimentație echilibrată este cea care poate să te ajute să te bucuri de tonus? Poți face asta cu ajutorul unui aport de nutrienți foarte importanți. Și aceștia nu numai că vin cu mai multă energie, ci și îți întăresc sistemul imunitar și îți pot dopa chiar și moralul.

 Și iată cum temperaturile scad și noi ne simțim din ce în ce mai obosiți. Un ritual care nu este atât de anormal. Atunci când este frig, corpul consumă mai multă energie pentru ca temperatura sa să fie constantă. Sistemul imunitar trebuie să fie și el pregătit de război în permanență, deoarece virușii sunt peste tot și abia așteptă să ne contamineze. O muncă grea, care alături de o infecție induce o stare de oboseală care se instalează mai încet sau mai repede.

 

Lipsa soarelui este cea care afectează moralul

 Dar afectează și producerea de unele vitamine, cum ar fi Vitamina D. Aceasta este cea care protejează în mod normal forma și sistemul imunitar.

 

Trebuie să faci cumpărături pentru tonus

 Trebuie să consumi cât mai multe vitamine care sunt benefice pentru moral și antioxidante. Globulele albe, acești mici soldați pentru sistemul imunitar induc o supraproducție de radicali liberi corozivi pentru celule, care necesită un aport de antioxidanți cât mai ridicat.

  Sunt deci bune pentru tine vitamina C-citrice, kiwi, mango, provitamina A- morcovi și dovleac, dar și magneziul contra oboselii și a stresului – fructele oleaginoase, ciocolata neagră și apa bogată în magneziu.

 

Cel mai bun obicei al iernii? Să mănânci cât mai cald, cât mai des

  Căldura ajută corpul, care nu mai trebuie să muncească atât pentru a lupta contra frigului. Trebuie deci să mizezi pe supele calde, pe feculenți cu un indice glicemic scăzut pentru a calma foamea și pentru a furniza energie. Aici intră pastele sau orezul basmati alături de legumele verzi, lintea, fasolea roșie sau albă năutul… Mai poți consuma și produsele din stup care sunt foarte benefice pentru sănătate și tonice.

 

Remediile naturale te ajută și ele

 Consumă ginseng pentru imunitate. Este cel care diminuează oboseala și care ameliorează performanțele fizice. Verișoara sa numită Maca este și ea care întărește tonusul fără un efect stimulant cum face cafeina de exemplu. Mai poți apela și la Ginsengul rusesc.

 

Vitamina C alcalină anti-infecții 

 Vitamina C alcalină este cea care susține imunitatea și care luptă contra agenților infecțioși.

 

Categorie: